Μια ληστεία και επτά κλοπές εξιχνίασε η Αστυνομία

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε σε επιχείρηση την 20.11.2020 το βράδυ, στο Ηράκλειο. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν επτά (7) υποθέσεις κλοπών σε επιχειρήσεις και οικία.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού κατηγορούμενου για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, ο ημεδαπός συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την 20.11.2020 το βράδυ, άγνωστο άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου απέσπασε από εργαζόμενο επιχείρησης, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και τη μεθοδική αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βρέθηκε ο ημεδαπός που διέπραξε την παραπάνω ληστεία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (04.12.2020) το πρωί, στην οικία του και σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι απομίμηση αληθινού, τα ρούχα που φορούσε κατά την διάπραξη της ληστείας και ένα μαχαίρι.

Από την συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι ο ανωτέρω ημεδαπός είχε διαπράξει ακόμα επτά (7) κλοπές από επιχειρήσεις και οικία, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ, καπνικά είδη, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ