Κέρδη για την Κρήτη από την έκθεση του Βερολίνου

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του Γερμανικού Κρατιδίου Μεκλεμβούργου – Δυτικής Πομερανίας.
Το επιστέγασμα της προσπάθειας του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Υπουργού Οικονομίας του Κρατιδίου Δρ. Στέφαν Ρούντολφ και η επίσημη έναρξη της συνεργασίας στα θέματα τουρισμού.
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κυρίως σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου, αλλά και αξιοποίησης της τεχνολογίας στον τουρισμό.
Η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί τις δυνατότητες που μας προσφέρει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και παίρνει πρωτοβουλίες προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Υπάρχουν πολλά πετυχημένα παραδείγματα υποδομών, δράσεων και επενδύσεων εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη και δοκιμασμένες πρακτικές που μπορούμε λάβουμε υπ` όψη.
Η συνεργασία ξεκινάει άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, με την άφιξη αποστολής από το Μεκλεμβούργο στην Κρήτη, προκειμένου να συζητηθεί η προετοιμασία και οι απαραίτητες βελτιώσεις και πιστοποιήσεις για την ένταξη κρητικών μονοπατιών σε Ευρωπαϊκά δίκτυα. Μια προσπάθεια, η οποία σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια του ΕΣΠΑ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Κρήτης για τη συντήρηση και σήμανση τους θα συμβάλει στην ανάδειξη τους, των ευρύτερων περιοχών που εντάσσονται αλλά και της Κρήτης ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού γενικότερα. Στη Φωτογραφία ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης, κατά την διάρκεια της υπογραφής, με τους Γερμανούς. Ο κ. Βαμιεδάκης μας εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ