Και πάλι το θέμα της Οικονομικής Επιτροπής

H δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ απηύθυνε το ακόλουθο έγγραφο:
Προς τον κ. Δήμαρχο

Κοιν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρο Οικονομικής επιτροπής

Πρόεδρο επιτροπής ποιότητας ζωής

 

Αξιότιμοι κύριοι

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι, μετά την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής των Δήμων και των Περιφερειών και της επιτροπής ποιότητας ζωής των Δήμων, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Κατόπιν τούτου, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, σας καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων από τα αντίστοιχα Συμβούλια.

 

Με εκτίμηση,

 

Δημοτική κίνηση

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content