Ηράκλειο:Οκτώ συλλήψεις για ζάρια και πρόστιμα για τον covid

Συνελήφθησαν, χθες  το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οχτώ (8) άτομα και συγκεκριμένα επτά  ημεδαποί και αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που αφορά τη διενέργεια στοχευόμενων ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της διεξαγωγής τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο και ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, χθες  το βράδυ στο Ηρακλειο πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας καθώς και αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.   

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε επτά (7) άτομα και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την συμμετοχή στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «κύβοι-ζάρια»,  τα οποία και συνελήφθησαν.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.875  ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και δύο ζεύγη  ζάρια.

 

Ακόμα, βεβαιώθηκαν  παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών και του αντικαπνιστικού  νόμου.

 

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτήτριας.

 

Κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.  

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content