Πιλοτικά για ένα τετράμηνο οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου

Πιλοτικά θα εφαρμοστούν, επί τέσσερις μήνες, οι νέες κυκλοφοριακές προτάσεις της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του κέντρου της πόλης του Ηραλείου.

Αυτό αποφασίστηκε χθες, στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, όπου συγκεντρώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων , σε μια ακόμη προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. στο φλέγον ζήτημα. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση εκτός από τον Βασίλη Λαμπρινό συμμετείχαν οι Νίκος Γιαλιτάκης, Ηλίας Λυγερός, Πέτρος Ινιωτάκης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Μανώλης Βασιλάκης, Μιχάλης Κασαπάκης, Γιώργος Σισαμάκης και Ευριπίδης Κουκιαδάκης ενώ παρών ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την παρέλευση του τετραμήνου πιλοτικής εφαρμογής, η όλη κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί θα τύχει επανεξέτασης.

 

Ποιά μέτρα αφορά η πιλοτική εφαρμογή

Οι νέες κυκλοφοριακές προτάσεις έχουν ως εξής:

  • Αναφορικά με τα πάρκινγκ στην οδό Θησέως και την Μονή Οδηγητρίας τα οχήματα θα εισέρχονται από την Κατεχάκη όπου θα τοποθετηθεί μηχάνημα τηλεματικής (ηλεκτρονικός πίνακας). Εκεί, από το μηχάνημα, οι οδηγοί θα ενημερώνονται για το εάν υπάρχουν διαθέσιμες κενές θέσεις στα ως άνω πάρκινγκ και μόνο σε αυτή την περίπτωση θα τους επιτρέπεται η είσοδος.
  • Στο θέμα των ταξί ειπώθηκε ότι μπορούν να εισέρχονται από τη Ζωγράφου προς την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη όπου θα υπάρχει πιάτσα ταξί (πίσω από τα Δικαστήρια) και θα εξέρχονται από την οδό Σμύρνης. Σημειώνεται ότι σε αυτό το σημείο έγινε αποδεκτή από την δημοτική αρχή η εισήγηση της αντιπολίτευσης οι οποίοι προέκριναν τη λύση όσα ταξί μεταφέρουν άρρωστους επιβάτες, εγκυμονούσες, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους κτλ να μπορούν να εισέρχονται στους πεζόδρομους εξυπηρετώντας τους πελάτες τους και αμέσως μετά να βγαίνουν από το κέντρο της πόλης.
  • Οι οδοί 1821 και Έβανς παραμένουν ξεκάθαρα πεζόδρομοι με εξαίρεση τα σημεία που θα διέρχονται εγκάρσια οι οδηγοί με προορισμό τα πάρκινγκ της Θησέως ή της Μονής Οδηγητρίας.
  • Στο ζήτημα πεζοδρόμησης της Ιδομενέως υπήρξε διχογνωμία και συνεπώς η εν λόγω συζήτηση μεταφέρεται σε δεύτερη φάση.
  • Θα διερευνηθεί αν θα υπάρξει στο μέλλον κάποιο όχημα που θα εκτελεί το δρομολόγιο από Χανιώπορτα μέχρι την Περιφέρεια και πίσω.
  • Τέλος, αναμένεται να προκηρυχθεί νέα κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη ώστε να “δέσει” με την υφιστάμενη και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχων κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης.

Οι παραπάνω προτάσεις θα τεθούν και πάλι ενώπιον εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content