Η Πρυτανεία του Π.Κ. για τον Γιάννη Παπαδάκη

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Με μεγάλη θλίψη το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και τον πρώτο Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Ιδρύματος, Γιάννη Παπαδάκη.

Ο Γιάννης Παπαδάκης υπήρξε μία σπουδαία προσωπικότητα της επιστήμης και ιδρυτικό μέλος του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμβάλλοντας  καθοριστικά  με το έργο του  στην ανάπτυξη και στην πρόοδό τους. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης διετέλεσε σε σημαντικές διοικητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων, πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕΤΕ ) την περίοδο 1983-1996, Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών (1983 – 1985, 1991 -1993), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1983 – 1986) και μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου. Το 1985 ίδρυσε το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) του ΙΤΕ, στο οποίο ήταν Διευθυντής επί δεκαεννέα  έτη (1985-2004). 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης τον τιμά για τη σημαντικότατη προσφορά του στο Ίδρυμα και εκφράζει τα πιο θερμά  και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content