Έτσι έγινε ο σασμός μεταξύ των δυο οικογενειών


Δύο οικογένειες στο Αμάρι Ρεθύμνου, δύο ανθρωποκτονίες με χρονική απόσταση 10 ετών.

Ο φόβος μήπως αυτές σημάνουν την έναρξη ενός κύκλου αίματος δίχως τέλος, ήταν ορατός.

Η παρέμβαση όμως μιας ομάδας μεσολαβητών, που αποτελείτο από περίπου 15 άτομα, με μπροστάρη τον κ. Δημήτρη Κόκκινο ή Τζιρή, απέτρεψαν τον εφιάλτη της βεντέτας.

Χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να γίνει σασμός μεταξύ των δύο οικογενειών και συμφιλίωση που σφραγίστηκε με δύο βαφτίσεις.

 

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο κ. Κόκκινος «μετά το δεύτερο φονικό στο Άνω Μέρος το 2018, ανησύχησα ότι θα ξεκινούσε βεντέτα που θα βύθιζε στο πένθος πολλές οικογένειες. Εννέα μήνες λοιπόν μετά το φονικό, συγκέντρωσα μία ομάδα περίπου 15 ατόμων για τον σασμό.»

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν αυτό το σπουδαίο έργο ήταν άτομα από τα Λιβάδια (μεταξύ αυτών ο κ. Κόκκινος και ο πρωτότοκος γιος του), άτομα από Λοχριά, Βορίζια και Γέργερη.

«Τον πρώτο χρόνο δεν καταφέραμε να συμφιλιώσουμε τις οικογένειες, υπήρξαν αντιδράσεις»,  όπως μας είπε ο κ. Κόκκινος και συνέχισε:

«Μας πήρε 2 χρόνια παρά ένα μήνα για να γίνει η συντεκνιά. Έγιναν δύο βαφτίσεις μεταξύ των οικογενειών. Την πρώτη την κάναμε στις 15 Αυγούστου του 2021 και τη δεύτερη λίγες ημέρες μετά, στη 1 Σεπτεμβρίου. Επίσης συμφωνήθηκε τα αδέρφια των κατηγορουμένων στο δεύτερο φονικό, να ζήσουν σε άλλο μέρος της Κρήτης.»

Αυτός δεν ήταν ο πρώτος σασμός του κ. Κόκκινου που είναι περισσότερο γνωστός ως Τζιρής. Έχει συμφιλιώσει και άλλες οικογένειες στο παρελθόν αποτρέποντας βεντέτες.

Όταν τον ρωτήσαμε τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος μεσολαβητής σασμού, μας είπε:

“Ο σασμός είναι λεπτό ζήτημα. Πρώτον πρέπει να είσαι ψυχολόγος, υπομονετικός, ομιλητικός και να διαθέτεις πολύ χρόνο”.

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content