Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ν. Αλικαρνασσό την Τρίτη 25/6/2024

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25/6/2024 στην  αίθουσα του I.N Αγίου Νικολάου και ώρες 17:00 – 20:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με τη στήριξη της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και του Διαγνωστικού Κέντρου “Ηρόδοτος”.

Οδηγίες για τους αιμοδότες

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 17-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Λόγω υψηλών θερμοκρασιών η καλή ενυδάτωση με νερό και χυμούς πριν και μετά την αιμοδοσία είναι σημαντική. Οι αίθουσες αιμοληψιών είναι κλιματιζόμενες. 

Θυμίσουμε  ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται το οποίο εξ ολοκλήρου συγκεντρώνεται από τα δημόσια νοσοκομεία για να καλύψουν τις τακτικές και έκτακτες ανάγκες τους. Παράλληλα,  οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.  Επίσης, στον χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει ενημέρωση για την διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί., καθώς και: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών (για τους αιμοδότες <45 ετών). Οι δειγματοληψίες γίνονται μέσω σιέλου.

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων 

-Ενημέρωση για την αιμοδοσία για αιμοδότες πρώτης φοράς και δράσεις για παιδιά  “Ο σταγονούλης και η σταλίτσα’ για τα κύτταρα του αίματος & την αξία του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας.

-Σε όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται είδη διατροφής  για το συσσίτιο της Ενορίας Αγίου Νικολάου. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content