Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια και τις Γούρνες

Το Σάββατο 22/06/2024 και θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 9:30 έως τις 14:00. 

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε Σάββατο. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν διαρκείς και κάθε προσφορά είναι πραγματικά πολύτιμη.

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις μονάδες που έχει προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής του ή οικείων του. 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες/ γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και αν δεν έχουν κάρτα αιμοδότη, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ ή την αστυνομική τους ταυτότητα. 

Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και την δωρεά οργάνων. 

Σημειώνεται ότι για την πληρέστερη ενημέρωση και ενδυνάμωση των αιμοδοτών πριν τις αιμοδοσίες, πραγματοποιούνται διαδικτυακά από τον «Αιματοκρήτη» «Αιμοδοτικές Συναντήσεις» (webinars), σε μέρες και ώρες που ανακοινώνονται στη σελίδα www.aimatocritis.gr 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2810239773 και  6978247010 και e-mail: aimatocritis@hotmail.com

.

Εθελοντική Αιμοδοσία στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου την Κυριακή 23/6/2024

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/6/2024 στις Γούρνες  και ώρες 10:00 – 13:30 στο χώρο δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για μια προσπάθεια την οποία διοργανώνουν ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουρνών Πεδιάδος «Η Πρόοδος». Συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος  Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γουρνών και  η  Ενορία Γουρνών. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Το αίμα εξολοκλήρου διατίθεται στις ανάγκες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, χειρουργεία, τροχαία, τοκετούς ή αιματολογικά νοσήματα. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα και μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή οικείου του προσώπου. Παράλληλα με την αιμοδοσία μπορούν να γίνουν δειγματοληψίες σιέλου για εγγραφή δωρητών μυελού οστών και ενημερώσεις για τη δωρεά οργάνων. 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 17-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν λάβει ελαφρύ και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Οι ανάγκες σε αίμα το καλοκαίρι είναι πολύ αυξημένες. Κάθε προσφορά είναι πραγματικά πολύτιμη!

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.comwww.aimatocritis.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content