Επίσημη πρώτη για το Think Tank του Γιώργου Αλεξάκη

Ξεκίνησε η λειτουργία της Συμβουλευτικής Ομάδας – Think Tank της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”

Την εναρκτήρια συνεδρίασή της πραγματοποίησε, χθες, η Συμβουλευτική Ομάδα – Τhink Tank της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”, με επικεφαλής τονυποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιώργο Αλεξάκη. 

Σκοπός της Συμβουλευτικής Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, ερευνητές, εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς προτεραιότητας και αναγκών του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποτυπώνονται στο Όραμα, τον Σχεδιασμό και το Πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο”.

Κατά την εναρκτήρια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ο Γιώργος Αλεξάκης παρουσίασε συνοπτικά το Όραμα και τους άξονες της Παράταξης “Μαζί για το Ηράκλειο” και της Διακήρυξής της, καθώς και τις ιδέες-πρωτοβουλία του ίδιου για την αξιοποίηση της γνώσης, εμπειρίας, τεχνογνωσίας και των προτάσεων που θα προκύψουν από τα μέλη της Δεξαμενής Σκέψης – Τhink Tank.

Αναφέρθηκε στις βασικές  ενότητες του προγράμματος : την καθημερινότητα του δημότη, το νέο μοντέλο διοίκησης προς έναν ευρωπαϊκό Δήμο και τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη. 

Επίσης, παρουσίασε τις βασικές θεματικές προτεραιότητές του: Κοινωνική Πολιτική-Υγεία, Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Αθλητισμός, Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα – Αναγέννηση Υπαίθρου, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Έξυπνος Δήμος, Πολεοδομική – Χωροταξική επανεκκίνηση και Δημόσιος Χώρος, Αξιοποίηση πόρων, Κυκλική Οικονομία – Πράσινος Δήμος – Καθαριότητα.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες – μέλη της Ομάδας εξέφρασαν τις πρώτες απόψεις τους για το Ηράκλειο, ανά τομέα ενδιαφέροντος και δραστηριοτήτων τους προς μια αναβαθμισμένη, βιώσιμη πόλη και μια μοντέρνα, αποτελεσματική λειτουργία και διοικητική αποδοτικότητα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Θα ακολουθήσει προγραμματισμός των επόμενων συνεδριάσεων δίνοντας έμφαση σε ειδικότερα θέματα και προτεραιότητες που σχετίζονται με τις ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου. Οι επόμενες μελλοντικές συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες με σκοπό τη διάχυση της γνώσης, ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών – δημοτών του Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content