Επιδόθηκε στον Πατριάρχη η απόφαση της Εκκλησίας Κρήτης
Στο Φανάρι ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες τριμελής αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η επίσημη Αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Νοεμβρίου για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέου και μετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φανάρι, με αφορμή την ετήσια Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, στον οποίο παρέδωσαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και τα πορίσματα των ιατρών για την υγεία του αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ειρηναίου. Να θυμίσουμε ότι εξετάστηκαν από την Σύνοδο της εκκλησίας του νησιού τα ιατρικά πορίσματα και η τελική απόφαση για την απαλλαγή του κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντα του ανήκει στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Οι τρεις ιεράρχες του νησιού μας έγιναν δεκτοί από τον κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο προσφώνησε με θερμά λόγια ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, μεταφέροντας τα αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης των κρητικών προς το πρόσωπο του Πατριάρχη.

 

 

goodnet.gr

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content