Έλεγαν ότι το παιδί τους ήταν άρρωστο και αποσπούσαν χρήματα στην Κρήτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχε μια 44χρονη από τη Δυτική Αττική, που με το πρόσχημα της βαριάς ασθένειας του παιδιού της αποσπούσε μαζί με τον 43 χρόνο σύζυγό της χρηματικά ποσά εξαπατώντας εκκλησίες, φιλανθρωπικά σωματεία και ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, σε κάποιες περιπτώσεις η 44χρονη δεν δίσταζε να ισχυριστεί κλαίγοντας ότι το παιδί της πέθανε και ζητούσε κι άλλα … χρήματα για να φέρει τη σορό του στην Ελλάδα!

Φλώρινα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Χανιά και Κίσσαμος είναι κάποιες από τις περιοχές που “χτύπησε” το ζευγάρι των απατεώνων μόνο που η τελευταία προσπάθεια τους στην Κίσσαμο ήταν και η αρχή του τέλους για τη δράση τους.

Η 44χρονη προσποιούμενη κοινωνική λειτουργό του Δήμου Κισσάμου, πήρε τηλέφωνο σε μοναστήρι της περιοχής και ζήτησε 500 ευρώ γιατί δήθεν συγκεντρώνουν χρήματα για να ταξιδέψει στην Αγγλία ένα άρρωστο παιδάκι με καταγωγή από την Κίσσαμο. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, πήρε τηλέφωνο και μια γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά το ίδιο μοναστήρι και της ζήτησε για τον ίδιο λόγο άλλα 300 ευρώ. Η γυναίκα δεν την πίστεψε και απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κισάμου.

Ο έμπειρος διοικητής και οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης και μετά από προανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων οι καταγγελίες ξεκίνησαν να πέφτουν βροχή.

 

Η 44χρονη άλλες φορές εμφανιζόταν ως ειρηνοδίκης και άλλες ως υπάλληλος περιφέρειας η Δήμου. Μάλιστα ήταν τέτοιο το θράσος της που όταν έπαιρνε χρήματα και για την υποτιθέμενη μεταφορά της σορού του παιδιού, μετά από λίγο καιρό ζητούσε κλαίγοντας και άλλα χρήματα με το πρόσχημα ότι κάνουν έξωση στην οικογένεια του παιδιού λόγω απλήρωτων ενοικίων!

Οι δύο απατεώνες μάλιστα φρόντιζαν να αλλάζουν συχνά τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητά τηλέφωνα ενώ δήλωναν και διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Η 44χρονη και ο 43χρόνος αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της αντιποίησης αρχής και τις επόμενες ώρες οι αρχές που τους έχουν εντοπίσει, αναμένεται να προχωρήσουν στη σύλληψη τους.

Το συνολικό ποσό το οποίο έχουν αποσπάσει τα δύο άτομα εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ καθώς η έρευνα του ΑΤ Κισσάμου αφορά μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες.

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content