Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των διανομέων της efood

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα, αλλά όχι για να μοιράσουν φαγητά και ποτά όπως κάνουν κάθε μέρα,  εκατοντάδες εργαζόμενοι διανομείς της εταιρείας efood που την περασμένη εβδομάδα άλλαξε μονόπλευρα τις συμβάσεις του προσωπικού της, προκαλώντας εντονότατες διαμαρτυρίες.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των διανομέων στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της Κρήτη που στη συνέχεια έκαναν στάση εργασίας  από τις 12.00 έως τις 16.00, ενώ για την Παρασκευή (24/9) έχουν εξαγγείλει πανελλαδική απεργία.

Στο Ηράκλειο, δεκάδες εργαζόμενοι παρέταξαν τα δίκυκλά τους μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας, ενώ το ίδιο έγινε και στη Δημοτική Αγορά των Χανίων.

Και στην Αθήνα

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μοτοπορεια εργαζομένων της e-food και άλλων εργαζομένων στο χώρο της διανομής, ανέβηκε τη Λεωφόρο Ηρακλείου της Αθήνας και έφτασε κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία, γεγονός που δημιούργησε αρχικά μία μικρή ένταση, χωρίς να δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς υπήρξε η ενημέρωση πως η διοίκηση της εταιρείας δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συγκεκριμένα δύο σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Μετά την έξοδο τους και αφού μετέφεραν στους παρευρισκομένους τι ειπώθηκε, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις με νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή (24/9).

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content