Εικόνες υποβάθμισης στην περιοχή του Καράβολα – Απαιτείται αναθέρμανση ενδιαφέροντος του Δήμου
Πριν λίγα χρόνια, οι Ηρακλειώτες πανηγύριζαν για ένα “θαύμα”, για τη μεταμόρφωση, αναγέννηση και κατακόρυφη αναβάθμιση της περιοχής του Καράβολα, που από υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη, μετατράπηκε απότομα σε υψηλού επιπέδου τμήμα της πόλης και σε μαγνήτη προσέγγισης του κόσμου προς τη θάλασσα, αυτό δηλαδή που έλειπε ως τότε από το Ηράκλειο.

Επρόκειτο για ένα μοναδικό επίτευγμα, που απαιτούσε όμως διαρκή παρακολούθηση και συντήρηση. Αυτές οι δυο προϋποθέσεις δεν εξασφαλίστηκαν, με συνέπεια σήμερα να αντιμετωπίζονται τα πρώτα προβλήματα της ουσιαστικής εγκατάλειψης του Καράβολα. Μιας εγκατάλειψης που ενδέχεται να οδηγήσει την περιοχή σε νέες περιπέτειες.

Ένα σαφές δείγμα των προβλημάτων αυτών παρουσιάζουμε σήμερα, με επίκεντρο τον χώρο της Παιδικής Χαράς που βρίσκεται εκεί, για τον οποίο χώρο πρέπει να επιδείξει το άμεσο ενδιαφέρον της η δημοτική αρχή.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες μας, σε κάποια σημεία το έδαφος εμφανίζει σημεία μετατόπισης. Πολλά πλακάκια έχουν μετακινηθεί και τα παιδιά που παίζουν στο σημείο αυτό κινδυνεύουν με τραυματισμούς.

Το τι ακριβώς πρέπει να γίνει και ποιές επιδιορθωτικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, θα το διαπιστώσουν οι αρμόδιοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μετά από μια προσεκτική αυτοψία που οφείλουν να κάνουν.

Και βέβαια, καλό είναι να εφαρμόζονται κανονικά οι κανόνες λειτουργίας της περιοχής, όπου (υποτίθεται ότι) απαγορεύεται η προσέγγιση τροχοφόρων. Οι φωτογραφίες μας, δυστυχώς, αποδεικνύουν το αντίθετο…

Κ.Τ.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content