Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Μιχάλης Τσικνάκης

Βαριά και πένθιμη είναι η ατμόσφαιρα στον Κρουσώνα, με το άγγελμα της απώλειας του σεβαστού και αγαπημένου από όλους Δασκάλου Μιχάλη Τσικνάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ήταν ένας άνθρωπος με ήθος και πλήθος αρετών, γεμάτος καλοσύνη που έδειχνε πάντα σε όλους το δρόμο το σωστό. Και δικαιολογημένα ήταν αγαπητός από όλους, ιδιαίτερα δε από την κοινωνία του Κρουσώνα, την οποία ευεργέτησε με την παρουσία και το εκπαιδευτικό έργο του.

Ο Μιχάλης Τσικνάκης καταγόταν από τον Σωκαρά, παντρεύτηκε όμως στον Κρουσώνα, με τη νηπιαγωγό Μαρία Σαριδάκη, με την οποία έκτισαν μια καθ’ όλα άψογη και υποδειγματική οικογένεια.

Δεν αγάπησε απλώς τον Κρουσώνα, αλλά αφομοιώθηκε πλήρως με την τοπική κοινωνία, στην οποία προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια ανεκτίμητες υπηρεσίες. Υπηρέτησε εκεί ως δάσκαλος και έφθασε μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, απ’ ‘οπου αποχώρησε πρόσφατα για να συνταξιοδοτηθεί, κάτι που όπως μάθαμε, δεν πρόλαβε, αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Στην κρουσανιώτικη κοινωνία χάρισε δυο άξιους απογόνους. Στα παιδιά του ο Μιχάλης Τσικνάκης μεταλαμπάδευσε όλες τις αρετές του και χαιρόταν πολύ ο ίδιος βλέποντας την αγάπη που απολάμβαναν κι αυτά από τους συντοπίτες τους. Μάλιστα η κόρη του Μαρία διετέλεσε Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Κρουσώνα και βοήθησε σημαντικά το χωριό από το καίριο αυτό πόστο.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” συμμετέχει στη θλίψη και την οδύνη για την απώλεια του άξιου αυτού ανθρώπου και απευθύνει στην σύζυγο και τα παιδιά του θερμότατα συλλυπητήρια.

 

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

για την απώλεια του Μιχάλη Τσοκνάκη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα  με αφορμή την απώλεια του Μιχάλη Τσικνάκη εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

“Η κοινωνία του Κρουσώνα και όχι μόνο, θρηνεί σήμερα για τον χαμό του πιο αγαπητού μας ΔΑΣΚΑΛΟΥ. Αγαπημένε μας ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο και τη θλίψη. Όπως δεν υπάρχουν λόγια και για να σε ευχαριστήσουν για όλα όσα μας πρόσφερες απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα έτοιμος να βοηθήσεις όπου χρειάστηκε. Πάντα χαμογελαστός και αγαπητός σε όλους. Πάντα πρόθυμος να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, στην Κοινωνία. Σε ευχαριστούμε εσένα και την οικογένεια σου για όλα. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ιδιαίτερα στην πρώην πρόεδρο του συλλόγου μας Ειρήνη Τσικνάκη για τον χαμό του λατρεμένου της πατέρα. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές όλων μας”                 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ και σύσσωμη η κοινωνία του Κρουσώνα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μιχαήλ Τσικνάκη για τον αδόκητο χαμό του. Ένα εξέχων και εκλεκτό μέλος της κοινωνίας, όπου υπηρέτησε τον τόπο του από τη θέση του δασκάλου-διευθυντή επί σειρά ετών στο 2ο δημοτικό σχολείο Κρουσώνα, δίνοντας στον τόπο του και στην κοινωνία δεκάδες εκατοντάδες σημερινών πολιτών. Υπηρέτησε δε τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού από πολλές θέσεις, αφήνοντας μια μεγάλη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Δάσκαλε θα μας λείψεις…

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ