Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος: Το έργο της «Αποστολής» τιμά την Εκκλησία

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο συναντήθηκε σήμερα το πρωΐ ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κων. Δήμτσας. Κατά την συνάντηση ο γενικός διευθυντής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το επιτελούμενο έργο σε διαφόρους τομείς δράσεως (π.χ. υγεία, σίτιση, εκπαίδευση, κατάρτιση, γήρας και ανοϊκές παθήσεις, ανταπόκριση σε ανθρωπιστικές κρίσεις και έκτακτες ανάγκες, ένταξη προσφύγων και μεταναστών κ.ά.).

«Η «Αποστολή» είναι στη διάθεση της Εκκλησίας της Κρήτης ώστε με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει να συνδράμει αποτελεσματικά στο έργο της Κρητικής Εκκλησίας επ’ αγαθώ όλων όσοι έχουν ανάγκη από αρωγή και στήριξη στις τρέχουσες δυσχερείς συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας. Η «Αποστολή» υλοποιεί ήδη προγράμματα ψυχικής υγείας στην Κρήτη (Κέντρα Ημέρας Ψυχικής Υγείας σε Ιεράπετρα και Νεάπολη Λασιθίου), ενώ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και δράσεων σε τομείς ενδιαφέροντος για την τοπική εκκλησία και κοινωνία.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος εξέφρασε την εκτίμησή του για το υλοποιούμενο έργο της «Αποστολής», το οποίο τιμά τη Χριστιανική μαρτυρία και κοινωνική συνεισφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην εποχή μας, αναδεικνύοντάς tην πρωτοπόρο στην Ελλάδα. Eυχαρίστησε θερμά την «Αποστολή» για την μέχρι σήμερα αρωγή της σε διάφορες περιπτώσεις ανάγκης, ενώ υπογράμμισε την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κρήτης να διερευνήσει τις προοπτικές συνεργασίας φορέων της με την «Αποστολή» σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας την πολυετή και πολυεπίπεδη τεχνογνωσία και εμπειρία της τελευταίας τόσο στην υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων όσο και στην δημιουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content