Στερνό αντίο σήμερα στον Ηλία Μιχ. Κοζύρη

Βαρύ πένθος έχουν από χθες οι άνθρωποι της “Ανατολής”, της ιστορικής εφημερίδας του Αγίου Νικολάου, λόγω της απώλειας του Ηλία Μιχ. Κοζύρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ο Ηλίας Κοζύρης διετέλεσε επί 40 χρόνια εκδότης και διευθυντής της “Ανατολής” και πορεύτηκε πάντα με εντιμότητα, μετριοπάθεια και σταθερές αρχές. Παρέλαβε το 1962 τη σκυτάλη της “Ανατολής” από τον πατέρα του Μιχαήλ Κοζύρη, ο οποίος την ίδρυσε το 1932.

Παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η έκδοση μιας εφημερίδας στην επαρχία και προπαντός σε μια μικρή πόλη όπως ήταν τα χρόνια εκείνα ο Άγιος Νικόλαος, ο Μιχαήλ Κοζύρης αρχικά και ο γιός του Ηλίας στη συνέχεια, κατόρθωσαν να καθιερώσουν την “Ανατολή” ως μια αξιόπιστη και έγκυρη εφημερίδα, που εξέφραζε πάντα τους παλμούς του Λασιθίου και αγωνιζόταν για την εξυπηρέτηση των πραγματικών συμφερόντων του ανατολικότερου νομού της Κρήτης.

Με απόλυτη συνέπεια και με σκληρή δουλειά,, η “Ανατολή” πέτυχε να ακολουθεί σταθερά τις εξελίξεις της δημοσιογραφίας, αλλά και της τυπογραφίας και να θεωρείται ανέκαθεν μια σοβαρή εκδοτική προσπάθεια.

Όταν, το 2002, ο Ηλίας Κοσύρης αποχώρησε από την ενεργό δράση, παρέδωσε τα ηνία της “Ανατολής” στα παιδιά του, στην κόρη του Πόπη και στο γιό του Μιχάλη, που αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές της επιτυχούς πορείας της εφημερίδας, που επεκτάθηκε με την ίδια αξιοπιστία και στον ηλεκτρονικό χώρο. Πάντα βέβαια ο ίδιος αποτελούσε τον αχώριστο σύμβουλο και συμπαραστάτη τους.

Η κηδεία του Ηλία Κοζύρη θα γίνει σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 16.30΄, από το ναό της Αγίας Τριάδας. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 3 το μεσημέρι.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και ιδιαίτερα στην κόρη του Πόπη και το γιό του Μιχάλη.

Κ.Τ.

Το σημερινό, συγκινητικό πρωτοσέλιδο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Συλλυπητήρια του Περιφερειάρχη Κρήτης

O Περιφερειάρχης Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του εκδότη της ΑΝΑΤΟΛΗΣ:

O Ηλίας Κοζύρης, εκδότης και διευθυντής εφημερίδας «ΑΝΑΤΟΛΗ», σε όλη του τη ζωή διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό του, την αγάπη του για τα γράμματα και την ενεργό συμμετοχή του, στις προσπάθειες για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια για το θάνατό του.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content