Απεργίες και πορείες για το εργατικό νομοσχέδιο

Απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο Ηράκλειο έγιναν  δύο συγκεντρώσεις, από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, στη χθεσινή συνεδρίαση του μεταξύ των άλλων αποφάσισε το ακόλουθο ψήφισμα, για το υπό συζήτηση στη Βουλή εργασιακό νομοσχέδιο.

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης εκφράζει την αντίθεσή της για  νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο και ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να το αποσύρει επειδή υπάρχουν αδυναμίες, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος και να λάβει χώρα διάλογος με σωματεία και φορείς,  καθώς αναμένεται να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αφενός και αφετέρου θα οδηγήσει στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, γεγονός που προειδοποιούμε ότι θα μας βρει αντίθετους και με κάθε τρόπο θα διεκδικήσομε την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης  Αργίας.

Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σχέσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας του εμπορίου».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

 

 

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία πραγματοποιήθηκε από τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Σχετική ανακο΄νωση που εξέδωσαν αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΠΑΜΕ Ηράκλειο

Η μαζική παρουσία εργαζόμενων από δεκάδες κλάδους στο απεργιακό Συλλαλητήριο δίνει νέα δυναμική στον αγώνα ο οποίος θα κλιμακωθεί την επόμενη εβδομάδα με νέα απεργία.
Από νωρίς το πρωί τα σωματεία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ.Η, στο κλάδο του εμπορίου, των τροφίμων – ποτών και στη χημική βιομηχανία, σε εμπορικά καταστήματα, στα μεγάλα εργοτάξια του Ηρακλείου και στο αεροδρόμιο Καστελλίου, στα ξενοδοχεία καθώς και στα νοσοκομεία.


Χαιρετισμό απεύθυναν ο Βουρλιώτης Δημήτρης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, ο Κριαράς Αντρέας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Βρύσαλης Δημήτρης, πρόεδρος του σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Σιώσιου Φωτεινή, γραμματέας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ και ο Καρύδης, μέλος ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Σαλούστρος Δημόκριτος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

ΠΑΜΕ Ηράκλειο

pame

Απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στα Χανιά

Με τη συμμετοχή σειράς σωματείων εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στα Χανιά, το συλλαλητήριο κατά των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία.

Εκπρόσωποι εργαζομένων, μίλησαν για κατάργηση στην πράξη του οκτάωρου, εξαιτίας του συστήματος με τις απλήρωτες υπερωρίες που θα αμείβονται με ρεπό και κάλεσαν σε αντίσταση κατά των αντεργατικών, όπως τις χαρακτήρισαν, αλλαγών

xaniaΗ 

 

Ψήφισμα για την απεργιακή κινητοποίηση επέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο Λιονή Εργατικό Κέντρο

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία των μελών του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στο πλαίσιο των σημερινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων  για το εργασιακό νομοσχέδιο.
Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου επέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης ψήφισμα των εργατοϋπαλλήλων, ανέργων και συνταξιούχων του Ρεθύμνου στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο  προς ψήφιση γιατί εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και συρρικνώνει το εργατικό εισόδημα μειώνοντας το χρόνο ανάπαυσης.
Η κα Λιονή εξέφρασε τη συμπαράστασή της και τόνισε ότι τα εργασιακά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες ετών των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα και το δικαίωμα στην εργασία και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες πρέπει να προασπιστούν με κάθε τρόπο.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ