Ανακινείται το θέμα των απαλλοτριώσεων στους κόμβους

Παρέμβαση για το σοβαρό θέμα των απαλλοτριώσεων που έχουν γίνει για τη δημιουργία των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, έκανε προς το αρμόδιο υπουργείο με επιστολή της η Δημοτική Σύμβουλος Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη, η οποία έχει αγωνιστεί πάρα πολύ, μαζί με την προηγούμενη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, για την προώθηση του έργου.
Η επιστολή της κ. Αποστολάκη αναφέρει τα εξής:

Προς το διευθυντή της Δ 14 Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Κύριε Δημόπουλε,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για την πορεία του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΑΣ ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» θέλω να σας γνωστοποιήσω ότι γίνομαι πολύ συχνά αποδέκτης ερωτήσεων και παραπόνων από τους ιδιοκτήτες που παραχώρησαν τη γη τους την άνοιξη του 2018 με υπεύθυνες δηλώσεις προς την υπηρεσία σας πριν γίνουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Θέλω να σας επισημάνω ότι οι συμπολίτες μου έπραξαν δείχνοντας κοινωνική συνυπευθυνότητα και αμέριστη εμπιστοσύνη στην δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπ΄ όψη τον πολυετή αγώνα που έδωσε με τους φορείς ,τους κατοίκους, τους πολιτικούς και εσάς τους υπηρεσιακούς προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και ένταξης του στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Από την υπογραφή των υπεύθυνων δηλώσεων μέχρι σήμερα έχουν περάσει 2.5 χρόνια, και οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν το έργο να τελειώνει και τις περιουσίες τους να έχουν κατ’ ουσία απαλλοτριωθεί , χωρίς να έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υποδομών για την πορεία των διαδικασιών για την αποζημίωσή τους.
Έχοντας συμμετάσχει ενεργά από το σχεδιασμό και συνεχίζοντας να συμμετέχουμε σε κάθε βήμα υλοποίησής και ολοκλήρωσης αυτού του σημαντικού έργου, σε όποια θεσμική θέση κι αν βρισκόμαστε , με τη σημερινή δημοτική αρχή να πράττει το ίδιο ως οφείλει , παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία των απαλλοτριώσεων και να γνωρίζετε ότι είμαστε στη διάθεσή σας, αν απαιτηθεί αυτές να συμπληρωθούν δεδομένης της ανάγκης συμπληρωματικών εργασιών πρόληψης κινδύνου κατολίσθησης στο Νότιο πρανές του κόμβου της Αγίας Πελαγίας.
Στη διάθεσή σας.
Εύη Αποστολάκη
Δημοτική Σύμβουλος Μαλεβιζίου
Εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ στην επιτροπή διαγωνισμού για την δημοπράτηση του έργου.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ