Το τραπέζι με τα Κρητικά εδέσματα που στρώθηκε για τον Πρωθυπουργό

Γνώριμες στον ίδιο αλλά πάντα απολαυστικές ήταν οι γεύσεις που δοκίμασε σήμερα κατά την επίσκεψη του στο ΠΑΓΝΗ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαρικόπιτες, βρουβόπιτες, πίτες με κολοκύθα και άλλα Κρητικά εδέσματα ήταν μόνο κάποια από τα εδέσματα που δοκίμασε δηλώνοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο πρωθυπουργός, Το τραπέζι με μεζέδες της ρακής όπως τους ονομάζουμε στην Κρήτη έστρωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο αμφιθέατρο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με τα εδέσματα να ετοιμάζουν οι κυρίες του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας.

Μάλιστα η παράδοση τηρήθηκε τόσο στο στρώσιμο του τραπεζιού με λευκό τραπεζομάντηλο όπως και στα παλαιινά σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν ενώ δεν έλειψαν και τα πλεκτά σεμεδάκια. Όπως βλέπουμε εκτός απο τις πίτες τον κ. Μητσοτάκη προσφέρθηκαν ασκορδουλάκοι, σταφιδολιές, τυρί, ντομάτα, αθόγαλο, ντάκος, παξιμάδι, καρύδια, αμύγδαλα και σταφίδες.

Ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο από την πρόεδρο του φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας τον Οδηγό Κρητικής μαγειρικής.

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε τον κ.Μητσοτάκη να δοκιμάζει μια σαρικόπιτα, υπό τα βλέμματα του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, του προέδρου του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκαιδάκη και της προέδρου του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένας Ηγουμενάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content