Κανείς δεν δουλεύει στην κατολίσθηση του Σταλού

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στα έργα που λαμβάνουν χώρα στη περιοχή του Σταλού. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε: «ήρθα να δω την εξέλιξη των εργασιών και με έκπληξη παρατηρώ ότι δεν υπάρχει κανείς, δεν εργάζεται κανείς! Από το Σάββατο είναι κλειστή η Εθνική Οδός και δεν βλέπουμε κανέναν να έχει κάνει το παραμικρό….η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο! Ο κ. Αρναουτάκης δεν ανέλαβε καμία ευθύνη…λυπάμαι!»

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Βουλγαράκης, προ ημερών είχε δηλώσει: «Αρμόδιο είναι το Υπουργείο να λύνει τέτοια θέματα, δεν είναι οι Περιφερειακές ενότητες ούτε και η Περιφέρεια. Άρα θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη το Υπουργείο. Είναι ο μόνος εθνικός δρόμος που τον… πασάρει το Υπουργείο, μια στον ΟΑΚ, μια στην Περιφέρεια».

«Ας μας πει ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης, τί σκοπεύει να κάνει για τον δρόμο που παραμένει κλειστός εδώ και μια εβδομάδα. Προφανώς, στη μετακύλιση των ευθυνών αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιμελής και ταχύς αλλά στην αποτελεσματικότητα ανεκδιήγητα λίγος και βραδύς», τονίζει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χανίων

Για το ίδιο θέμα, από τη ΝΟΔΕ Χανίων εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εδώ και μέρες παρακολουθούμε, το πώς αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κρήτης τη μεγάλη κατολίσθηση επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Σταλού. Μία κατολίσθηση όπου ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά  δυστυχώς εξελίσσεται σε σίριαλ με  διαδοχικές παρατάσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω «εργασιών αποκατάστασης».

Από την αδιαφορία του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και την γενική του συμπεριφορά ως προς τις συνεχείς κατολισθήσεις σε σημεία της Εθνικής οδού κυρίως στη Περιφέρεια Χανίων, φάνηκε ότι μάλλον χάρη μας έκανε που μπήκε στον κόπο να μαζέψει τουλάχιστον τους χωμάτινους όγκους από την άσφαλτο. Όμως είτε δεν θέλει, είτε δεν είναι ικανός να ολοκληρώσει την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων από την άσφαλτο κοροϊδεύοντας τους πολίτες του νομού μας.

Σε σημερινή επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟΔΕ Χανίων μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρο στο συγκεκριμένο σημείο, για να δουν από κοντά το μέγεθος της κατολίσθησης και να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών, δεν συνάντησαν κανέναν εργαζόμενο, κανέναν εργοδηγό, κανέναν μηχανικό, που να εργάζεται ώστε να  απομακρυνθούν τα χώματα.

Ο δρόμος αν και παραμένει κλειστός, διαπιστώσαμε ότι ελάχιστες εργασίες αποκατάστασης έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά, καθώς η Περιφέρεια δεν τηρεί ούτε την ελάχιστη υποχρέωση της προς αυτούς.

Αν και ο κ. Αρναουτάκης αποποιείται των ευθυνών του, ρίχνοντας τις είτε στον ΟΑΚ και στον κ. Καζάση είτε στον αρμόδιο υπουργό, οι ευθύνες επιστρέφουν πάλι σε αυτόν. Εδώ και τόσα χρόνια δεν κούνησε το δαχτυλάκι του για να κάνει κάτι ώστε να παρθούν μέτρα πρόληψης για τις κατολισθήσεις, αλλά και σήμερα ούτε που τον ενδιαφέρει η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων για την εξυπηρέτηση των οδηγών και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ