1500 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φιλοξενηθούν 1500 πρόσφυγες από τα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου στην Κρήτη, γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με φορείς του νησιού ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη και του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάν. Κεφαλογιάννη..

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μάξ. Σενετάκης, εκπρόσωπος του υφυπουργού Λευτ. Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκης και ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάν. Φασομυτάκης.

Κατά τη συνάντηση δεν διευκρινίσθηκε αν οι 1500 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε κλειστές δομές, κάτι που θα συζητηθεί σε μια δεύτερη συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι 1000 πρόσφυγες να φιλοξενηθούν στο νομό Ρεθύμνης και 500 στο νομό Ηρακλείου.

Ο κ. Αρναουτάκης πρότεινε οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε ενοικιαζόμενες οικίες, όπως έγινε στο παρελθόν, με το πρόγραμμα Εστία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι υπουργοί ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές, στη νέα συνάντηση να προτείνουν χώρο ή χώρους για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, διαφορετικά η κυβέρνηση θα αποφασίσει το που θα δημιουργηθούν.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content