Φιλοξενία και απόλαυση στα οινοποιεία της Κρήτης

Ένα καταπληκτικό διήμερο στα οινοποιεία του νησιού μας  απόλαυσαν οι οινόφιλοι, με τον θεσμό πλέον των ανοικτών πορτών, καθώς  είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες με ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.

Ξεχωριστές εμπειρίες αποκόμισαν, όσοι βρέθηκαν κοντά στους επαγγελματίες του κρασιού, που κρατούν ζωντανή την παράδοσή μας και τη μεταλαμπαδεύουν στους νεότερους.

Μοναδικές ποικιλίες κρασιών από την Κρητική γη και βέβαια εδέσματα που σε βάζουν σε πειρασμό, δοκίμασαν όσοι συνδύασαν την έξοδό τους με επίσκεψη στα οινοποιεία, που παρέμειναν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο.

Εμείς προσκεκλημένοι του οινοποιείου Λυραράκης σε μια καταπληκτική μοναδικού κάλους τοποθεσία, στο Αλάγνι, παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις που είχαν προετοιμάσει με περίσσια φροντίδα οι οικοδεσπότες, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες.

Το Σάββατο όσοι βρέθηκαν στο οινοποιείο Λυραράκης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος  στο Workshop: Δυναμική παλαίωσης λευκών κρασιών από κρητικές ποικιλίες, αλλά και στο  Workshop: Κάθετη γευστική δοκιμή ”Μυστικός Δείπνος”.

Και θεατρική παράσταση για τα παιδιά

Την  Κυριακή 27 Μαΐου, άνοιξαν ξανά οι πόρτες του Οινοποιείου και οι εκδηλώσεις με πρωταγωνιστή τον οίνο συνεχίστηκαν με  Παιδική Εκδήλωση: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, Παραμύθια στο ταψί,  BE A MIXOLOGIST FOR ONE DAY, Workshop: KEEP CALM YOU ARE A WINEMAKER.

Η μέρα κλείνει με μουσική εκδήλωση: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα η προσπάθεια που έκαναν τα οινοποιεία Λυραράκης, με αφορμή την ημέρα για τις  “Ανοιχτές Πόρτες”, ώστε να περάσουν το μήνυμα πως αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Μοίραζαν αλκοολόμετρα του ΣΥΦΑΚ στους επισκέπτες

Για το λόγο αυτό μοίραζαν στους επισκέπτες αλκοολόμετρα μιας χρήσης, που τους είχε προμηθεύσει ο ΣΥΦΑΚ, αλλά και φυλλάδια της Γενικής Περιφερειακής  Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με σύνθημα: Εγώ, εσύ, εμείς, μαζί είμαστε η οδική Ασφάλεια!!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content