Η άτυχη Κάλλια δεν θα ξανακάνει αναρρίχηση…

Mε τη ζωή της πλήρωσε την αγάπη της για την πεζοπορία, μια 31χρονη Ηρακλειώτισσα, η Κάλλια Μηλιαρά, που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια αναρρίχησης σε εκδρομή, στο φαράγγι του Αμπά.

H άτυχη κοπέλα ήταν νηπιαγωγός και εργαζόταν στο Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίζουν, θρηνούν σήμερα και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτήν…

Τα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ και από το κλιμάκιο Πύργου της Πυροσβεστικής, πήγαν στο φαράγγι του Αμπα στις Τρεις Εκκλησιές και παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

“Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης γυναίκας από το φαράγγι του Αμπά στα Αστερούσια Όρη στο Ηράκλειο Κρήτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν διασωστικές ομάδες από το Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου και την 3η Ε.Μ.Α.Κ.”

Λάτρευε το σπορ, μέχρι που αυτο της στέρησε τη ζωή…

Η 31χρονη Κάλλια από το Ηράκλειο επισκέφτηκε το φαράγγι Αμπά του Ηρακλείου στο Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Παρανύμφοι, για πεζοπορία αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.
Συνοδοιπόρος της 31χρονης ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες πραγματοποίησαν επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αργά το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχαν διασώστες, πυροσβέστες και το πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οσο περνούσαν οι ώρες, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινωνόταν. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει χάσει τη ζωή της, κάτι, ωστόσο, που από πλευράς της Πυροσβεστικής δεν επιβεβαιώνεται μέχρι να εξετασθεί από γιατρό. Οταν οι διασώστες βρέθηκαν δίπλα στην 31χρονη ενημέρωσαν για τον βαρύτατο τραυματισμό της. Λόγω του δύσβατου και των αντίστροφων κλίσεων των τοιχωμάτων του φαραγγιού, το ελικόπτερο αποπειράθηκε δύο φορές να παραλάβει την 31χρονη, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν και αποχώρησε.

Λόγω του δύσβατου και του ύψους του φαραγγιού οι διασώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την μεταφορά της τραυματισμένης γυναίκας με τα πόδια, έχοντας να αντιμετωπίσουν, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο την κλίση της διαδρομής όσο και το ύψος της. Δυστυχώς, η Κάλλια δεν άντεξε. Άφησε τη στερνή πνοή της στο φαράγγι που τόσο αγαπούσε…

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content