Συνέλευση κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι

Aπό την Πρωτοβουλία Πολιτών Πεδιάδος Ηρακλείου έγινε γνωστό ότι την Κυριακή 4/11/18, στις 11.00′ π.μ., πραγματοποιείται Λαϊκή Συνέλευση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Καστελλίου Πεδιάδος, “για να συζητήσουμε προγραμματίσουμε και συντονίσουμε τις ενέργειες μας για τη αποτροπή της εγκατάστασης νέου αεροδρομίου στο ελαιοδάσος του Καστελλίου”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: “Συνεχίζουμε τον πολύχρονο αγώνα να σταματήσουμε τα καταστροφικά σχέδια για την ενδοχώρα του Ηρακλείου και την Κρήτη, για τους φυσικούς πόρους ζωής και τα ανεκτίμητα κοινά αγαθά. Διεκδικούμε την κατεύθυνση της βιώσιμης οικονομίας για το νησί, με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και βασισμένη, στα ποιοτικά πλεονεκτήματα, του τόπου.

Παράλληλα, η Πρωτοβουλία Πολιτών Πεδιάδος Ηρακλείου έδωσε στη δημοσιότητα “μια νέα πρόταση για την λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» με την επέκταση του υπάρχοντος λοξού διαδρόμου, η οποία λύνει οριστικά τα προβλήματα επικινδυνότητας και θορύβου που αντιμετωπίζει η Νέα Αλικαρνασσός”.

Η νέα αυτή πρόταση έγινε από τον αρχιτέκτονα κ. Γιώργο Παπαματθαιάκη και κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content