Συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με βουλευτές

Συνάντηση του Γραμματέα της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Σεβασμιώτατο Άγιο Πρόεδρο κ.κ. Ειρηναίο και τους Σεβασμιώτατους Άγιους Αρχιερείς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00π.μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, αναφορικά με το θέμα της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος και τις θέσεις της ΝΔ.

Ο κ. Κεγκέρογλου

Συνάντηση με τον σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο ζητησε σήμερα ο Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασ. Κεγκέρογλου, για συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων μετά τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα.

Σε σχετικό έγγραφο του κ. Κεγκέρογλου, αναφέρονται τα εξής:

“Προς Πρόεδρο Της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα επιθυμούσα μια θεσμική συνάντηση με την ιδιότητά Σας ως Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν εις βάρος της Κρήτης, λόγω της απαξίωσης της Εκκλησίας της Κρήτης και του ανύπαρκτου διαλόγου με την Κυβέρνηση, με ευθύνη της δεύτερης.

Ήδη, όπως γνωρίζετε, έχει κατατεθεί πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 3 του συντάγματος, χωρίς να αναφέρεται στην Κυβερνητική πρόταση ούτε μία λέξη για τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Επιπλέον, η περιβόητη «ιστορική» συμφωνία «Τσίπρα- Ιερώνυμου», περιλαμβάνει τα θέματα της Κρήτης και ως προς τους Ιερείς και ως προς την περιουσία, χωρίς να έχει δικαίωμα να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες κανείς, ερήμην της Κρήτης.

Με εκτίμηση

Βασίλης Κεγκέρογλου
Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Βουλευτής Ηρακλείου”

Συνάντηση με Ηγουμενίδη

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα της Συνταγματικής  Αναθεώρησης και η συμμετοχή της Εκκλησίας της Κρήτης στο διάλογο που ήδη έχει ανοίξει μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content