Προβληματισμός για τη γέφυρα της λίμνης Αγ. Νικολάου

Προβληματισμός επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο, σχετικά με τη στατική επάρκεια της γέφυρας της λίμνης, που είναι “δεμένη” με τη συνολική εικόνα της λίμνης και της πόλης γενικότερα, αφού προβάλλεται σε όλα τα διαφημιστικά φυλλάδια και τις ψηφιακές αναρτήσεις που έχουν σχέση με τον Άγιο Νικόλαο.

Ο δικαιολογημένος προβληματισμός ενισχύθηκε από την πρόσφατη κατάρρευση γέφυρας στην Καβάλα, δεδομένου ότι η γέφυρα του Αγίου Νικολάου είναι πολύ παλιά και έχει υποστεί φθορές από το χρόνο.

Για το θέμα γράφει σήμερα η “Ανατολή”, που επισημαίνει:

Βέβαια, τίθεται το ερώτημα αν είναι και ασφαλής. Αν παραμένει ασφαλής, μετά από τη σωρευτική των πολλών δεκαετιών διάβρωση, που υφίσταται ο οπλισμός της από την αλμύρα, σε συνδυασμό με την καταπόνηση λόγω της διαρκώς αυξανόμενης κυκλοφοριακής κίνησης και μάλιστα από τουριστικά λεωφορεία.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Μπαρμπούνης για το θέμα είπε ότι έχει εντοπιστεί ένα «θεματάκι» με αποκόλληση τσιμέντου και αποκάλυψη τμήματος του οπλισμού, το οποίο το Ταμείο θα φροντίσει να το αντιμετωπίσει.

Σχετικά με την στατική επάρκεια της γέφυρας, επικαλέστηκε παλαιότερη μελέτη και μάλιστα σημείωσε ότι το θέμα της γέφυρας εθίγη και στην τελευταία συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου.

«Στον επόμενο Προϋπολογισμό του Ταμείου, που θα συντάξομε, θα προβλέψομε κονδύλι για εκπόνηση, από ιδιώτη, μελέτης στατικής επάρκειας της γέφυρας, αν δεν μπορούν να κάνουν τη μελέτη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου», δήλωσε ο κ. Μπαρμπούνης, παραδεχόμενος ότι με τη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου, που επίκειται, ο κυκλοφοριακός φόρτος προς τη γέφυρα αναμένεται να αυξηθεί”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content