ΟΧΙ στο χαράτσι για τα παιδιά στο Κολυμβητήριο

Σοβαρές αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με την οποία επιβάλλεται επιπλέον κόστος 5 ευρώ  για την είσοδο των παιδιών και των αθλούμενων στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου.

Γονείς των παιδιών αλλά και τοπικοί μαζικοί φορείς αντιδρούν στην απόφαση αυτή και ζητούν την ακυρωσή της, ενώ ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή για τα Υπουργεία Πολιτισμού & Αθλητισμού,  Οικονομικών και Εσωτερικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην ερώτησή του ο κ. Κεγκέρογλου ζητά “να  παραμείνει το Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου, εργαλείο μαζικού αθλητισμού και όχι εισπρακτικός μηχανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού”.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριοι Υπουργοί,

Η πρόσφατη απόφαση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου με την οποία επιβάλλεται επιπλέον κόστος πέντε (5) ευρώ  για την είσοδο των παιδιών και των αθλούμενων στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου εγείρει θύελλα αντιδράσεων στη τοπική κοινωνία ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων για τις επιπλέον  επιβαρύνσεις.

Η δικαιολογία που προβάλλει το ΔΣ του ΕΑΚΗ στην επιβολή του χαρατσιού είναι οι αυξημένες ανάγκες συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ.

Επιπλέον, το κολυμβητήριο δεν διαθέτει επαρκείς χώρους για τους πάνω από 1.000 αθλούμενους, ενώ υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση της πισίνας. Επιπρόσθετα, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μία μόνο κερκίδα, μικρής χωρητικότητας.

Όλα αυτά τα προβλήματα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση πανελλήνιων πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο, ακόμα και αγώνων σε προαγωνιστικό επίπεδο.

Επειδή η περικοπή της χρηματοδότησης στο ΕΑΚΗ οδηγεί τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην άθληση και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Επειδή είναι  έντονη η αντίδραση των σωματείων και των αθλητών στο κολυμβητήριο Ηρακλείου.

Επειδή τα κολυμβητικά σωματεία του Ηρακλείου πληρώνουν ήδη ενοίκιο στο ΕΑΚΗ και 

επειδή δεν είναι δυνατό το κόστος συντήρησης να μετακυλύεται στους πολίτες.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μην ισχύσει το επιπλέον κόστος των πέντε ( 5) ευρώ μηνιαίως για τα παιδιά που αθλούνται στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου;
  2. Τι χρηματοδοτήσεις έχει εισπράξει το ΕΑΚΗ για τη συντήρηση και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου Ηρακλείου το 2018 και ποιος ο προϋπολογισμός για το 2019;
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content