Οι Ηρακλειώτες αποθέωσαν τον Φύλακα του Αιγαίου(ΒΙΝΤΕΟ)

Ξαφνικά, εκεί που ο κόσμος αδημονούσε, ακούστηκε μια τεράστια, υπόκωφη βοή. Ο κόσμος τα έχασε, όταν ξαφνικά, σαν από το πουθενά, εμφανίσθηκε πάνω από τα κεφάλια τους, η όψη του ιπτάμενου αετού των αιθέρων.

Το F-16 που όλοι περίμεναν να δουν στο βάθος του ορίζοντα, τους αιφνιδίασε. Ήρθε… μέσα από την πόλη. Λες και απογειώθηκε από την… πλατεία του Αγίου Μηνά, όπου πήγε ο πιλότος να ανάψει το κερί του!

Με κατεύθυνση από το νότο προς το βορρά, έκανε την εμφάνισή του το περήφανο αεροπλάνο. Κι άρχισε τα… κόλπα, που μόνο ένας τέλεια εκπαιδευμένος και ψυχωμένος πιλότος θα μπορούσε να κάνει.

Ανέβαινε απότομα, κατέβαινε ακόμα πιο απότομα, έστριβε δεξιά, έστριβε αριστερά… Γέμισε όλο τον ουρανό! Σαν να μην ήταν ένα, αλλά πέντε, δέκα, είκοσι F-16!

Όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοικτό. Τα παιδιά ούρλιαζαν από άγρια χαρά, ενθουσιασμένα από τις εικόνες που έτρεχαν να προλάβουν…

Τα δευτερόλεπτα κυλούσαν στους δικούς τους ρυθμούς, αλλά στον κόσμο φάνηκε πως ο χρόνος είχε σταματήσει. Μέχρι που, ξαφνικά, όλοι διαπίστωσαν πως η επίδειξη έφθανε προς το τέλος της. Ο πιλότος έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, το F-16 υπάκουσε με απόλυτη πίστη όσα εκείνος του υποδείκνυε.

Δεν χρειάσθηκε να αναφέρει κανείς πως η επίδειξη τερματίσθηκε. Το κατάλαβαν αυτό όλοι. Και ξέσπασαν όλοι σε ένα θερμό χειροκρότημα, με τα χέρια τεντωμένα προς το γαλάζιο ουρανό. Χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, για την προσωποποίηση της λεβεντιάς και της περηφάνειας που εκφράζουν οι άνθρωποι και τα μέσα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content