Μεγάλη αναστάτωση για άλλο ένα ανόητο τουρίστα

Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη απόψε τη νύχτα στα βουνά και τα λαγκάδια της Κρήτης, με ένα ανόητο τουρίστα που είχε ξεκινήσει για… αναβαση στα όρη, χωρίς να έχει την αίσθηση του κινδύνου.

Πρόκειται για ένα 35χρονο Γερμανό τουρίστα, που είχε εγκλωβιστεί χθες σε απόκρυμνο σημείο, στην περιοχή Ανασκάλι της Αγίας Ρουμέλης, οπότε άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, τηλεφωνώντας μάλιστα και στον αριθμό 132 που αφορά έκτακτες ανάγκες…

Οι αρχές, όπως ήταν φυσικό, κινητοποιήθηκαν αμέσως για να τον σώσουν. Οκτώ υπάλληλοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, εκ των οποίων οι δυο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης και οι έξι της 3ης ΕΜΑΚ, ξεκίνησαν το βράδυ την επιχείρηση διάσωσης του τουρίστα, πεζοπορώντας σε απόκρυμνα ορεινά μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, με διαρκή κίνδυνο της υγείας τους και της σωματικής αρτιμέλειάς τους.

Οι διασώστες, μετά από πολλούς κόπους και βάσανα, εντόπισαν τον 35χρονο τουρίστα, που ήταν μια χαρά. Η υγεία του ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, απλώς είχε φοβηθεί στην ερημιά και στο σκοτάδι, που ο ίδιος είχε επιλέξει για να κάνει “το κομμάτι του”.

Οι ταλαίπωροι πυροσβέστες πήραν τον ανόητο Γερμανό , τον κατέβασαν με ασφάλεια από το βουνό και τον οδήγησαν στο ξενοδοχείο του.

Να σημειωθεί πως η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 3.20΄ τα ξημέρωματα, με τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη για μια ακόμα φορά να τρέχουν νυχτιάτικα  στα βουνά και να ρισκάρουν σε επικίνδυνες ορεινές διασώσεις μεταμεσονύχτες ώρες σε δύσκολα εδάφη, για να ικανοποιήσει τα βίτσια του ένας ανόητος νεαρός…

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content