Ενοχος ο αστυνομικός για την εμπλοκή στο τροχαίο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου έκρινε χθες ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, τον οδηγό του περιπολικού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στο 18χρονο Μανόλη Γερομαρκάκη τον Ιούλιο του 2013. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες για τον θάνατο του νεαρού κι ένας μήνας για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου.

«Ικανοποιημένη», από την εξέλιξη δήλωσε η μητέρα του θύματος Σοφία Λυράκη. Η ίδια, σε όλη αυτή την διαδικασία μέχρι σήμερα, ξεκαθάριζε πως δεν ήθελε να δραματοποιήσει το γεγονός, αλλά με αξιοπρέπεια να αναδειχθεί η αλήθεια. Όποια είναι αυτή.

Χθες, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ, μίλησε μόνο για ικανοποίηση για την απόφαση. «Το δικαστήριο αφιέρωσε πραγματικά πολύ χρόνο να διαβάσει μια ογκώδη δικογραφία και τελικά με την απόφασή τους αποδεικνύεται πως δεν προσπαθούσα άδικα τόσα χρόνια, αλλά καταφέραμε να φτάσουμε στην αλήθεια», τόνισε η μητέρα, ευχαριστώντας παράλληλα και την ελληνική αστυνομία η οποία «μέσω της ΕΔΕ που διενεργήθηκε απέδειξε ότι σίγουρα μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτήν. Πράττει το καθήκον της με σοβαρότητα και εντιμότητα ακόμα κι όταν είναι δύσκολη και αφορά σε αστυνομικούς».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η αποκάλυψη ότι δεν επρόκειτο για σύνηθες περιστατικό, ήρθε μετά τις έρευνες που έκανε η μητέρα του θύματος για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της “Ανατολής”, η μητέρα του Μανώλη Γερομαρκάκη ανέφερε: «Βρέθηκαν άνθρωποι που μας μίλησαν για την παρουσία ενός ηλικιωμένου στο χώρο του ατυχήματος, ο οποίος είχε χτυπηθεί από  το περιπολικό του ΒΟΑΚ. Μας έλεγαν δηλαδή ότι στον χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν συγχρόνως το περιπολικό, ο ηλικιωμένος και ο γιος μου. Όλοι κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το περιπολικό, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον ηλικιωμένο, που ήταν πεζός και στην ίδια πορεία με αυτό, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, κάνοντας το παιδί μου  με το μηχανάκι, να χάσει τον έλεγχο. Δεν αποκλείεται όμως και η πιθανότητα σύγκρουσης, μιας και περιπολικό του ΒΟΑΚ εντοπίστηκε τις επόμενες ημέρες με σοβαρό τρακάρισμα στην πόρτα του οδηγού».

Την κατάθεσή της αυτή η μητέρα του θύματος έστειλε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέροντας:«Η ύπαρξη κάμερας φυλασσόμενου ιδιωτικού χώρου επιχείρησης, σε μικρή απόσταση (γύρω στα 70 μέτρα) από το σημείο του ατυχήματος ενίσχυσε την εκδοχή πως το παιδί έχασε τον έλεγχο από παρέμβαση. Η κάμερα κατέγραψε, ότι  αμέσως, πίσω από  το παιδί μου πέρασε το πρώτο αυτοκίνητο, σε 28 δευτερόλεπτα….».

Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να δοθεί εντολή για αναλυτική διερεύνηση των γεγονότων και διενέργεια μιας αποκαλυπτικής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

 

Πηγή: Ανατολή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content