Αποφυλακίσθηκε ο Γιώργος Κοκολογιάννης

Αποφυλακίσθηκε σήμερα από τις φυλακές Αγυιάς όπου εξέτιε την ποινή του, ο Γιώργος Κοκολογιάννης που είχε πρωταγωνιστήσει τον Ιούνιο του 2012 στο αιματηρό επειδόδιο του Προφήτη Ηλία, και το οποίο κόστισε τη ζωή στον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη (ο δεύτερος σκοτώθηκε από σφαίρα που εξοστρακίσθηκε).

Ο 58χρονος κρεοπώλης είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου) σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν οκτώ ετών. Όμως, πριν από περίπου 11 μήνες, τον περασμένο Δεκέμβριο του 2017, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης μείωσε την ποινή του σε κάθειρξη 23 ετών. Σύμφωνα  με την άποψη που είχαν εκφράσει τότε νομικοί κύκλοι , “σε δύο χρόνια αναμενόταν να είναι ελεύθερος”. Απλώς, η απελευθέρωσή του ήρθε αρκετά πιο γρήγορα, πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος. Συνολικά, ο Γιώργος Κοκολογιάννης εξέτισε ποινή 6,5 ετών.

Πέρυσι επίσης, με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο είχε ομόφωνα αθωώσει τον Στέφανο Κοκολογιάννη, ο οποίος είχε μείνει 1,5 χρόνο στη φυλακή, και είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως  σε 14 χρόνια κάθειρξη.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content