Ένταση το πρωί στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί, λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που βρίσκεται στον Κατσαμπά.

Στο χώρο του σχολείου, εκτός από τους μαθητές, είχαν συγκεντρωθεί και πολλοί γονείς, επειδή επρόκειτο να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών για το αν θα πρέπει να συνεχισθει ή να διακοπεί η κατάληψη.

Πραγματικά, στήθηκαν οι κάλπες, και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι 147 μαθητές ψήφισαν υπέρ συνέχισης της κατάληψης, ενώ 75 να διακοπεί.

 

Όμως, ορισμένοι γονείς κατήγγειλαν ότι “κάποια παιδιά, από εκείνα που ήθελαν να συνεχισθεί η κατάληψη, ψήφισαν δυο φορές, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να καταλήξει υπέρ της κατάληψης”.

Πάντως, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τα πνεύματα άρχισαν να ηρεμούν και οι γονείς σταδιακά να αποχωρούν, εκφράζοντας όμως την ανησυχία τους.

Δυο από τους γονείς δήλωσαν στη “Νέα Δράση”:

“Η κατάληψη ξεκίνησε, όπως μας έλεγαν, για να τιμηθεί η ειρηνική Ημέρα Κατάληψης. Η μια μέρα όμως έγινε μια βδομάδα, και τώρα δεύτερη βδομάδα. Τα μαθήματα έχουν πάει πολύ πίσω, και έχουμε μπροστά μας τις επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο και τον Φύσσα…”.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content