Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του «Χαμόγελου του Παιδιού» επισκέφθηκε ο Μ. Καραμαλάκης

Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη, με έδρα το Ηράκλειο επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης και συναντήθηκε με τη Συντονίστρια, κ. Μπομποδάκη Χρυσή, την κ. Ανουσάκη Δέσποινα, Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Δρακοπούλου Γαρυφαλλιά, Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγο. 

Το Κέντρο που λειτουργεί από το 2017 συμβάλλει σημαντικά σε κάθε κινητοποίηση με τα ασθενοφόρα (εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες Νεογνών και παιδιών), τις Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας», την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, το AMBER ALERT Hellas και το Missing Alert Hellas. Παράλληλα, στο Ηράκλειο λειτουργεί το Τμήμα Εθελοντισμού καθώς και το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι του Οργανισμού. 

Στην συζήτηση που είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας», Μιχάλης Καραμαλάκης, τονίστηκαν τόσο η αύξηση των περιστατικών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, που απαιτούν την παρέμβαση και τις υπηρεσίες του «Χαμόγελου του Παιδιού» όσο και η ανάγκη συνεργασίας και συμπράξεων με τις υπηρεσίες του Δήμου. Με τη Συντονίστρια κ. Μπομποδάκη, συμφώνησαν σε συνεργασία για δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και ενημέρωση σε σχολικές κοινότητες, εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενδυνάμωσης του μηνύματος κατα της κακοποίησης και της παρενόχλησης. 

Με το πέρας της επίσκεψης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε μία εξαιρετικά σημαντική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κρήτη και συζητήσαμε εκτενώς με τη Συντονίστρια, κ. Μπομποδάκη Χρυσή, την κ. Ανουσάκη Δέσποινα, Κοινωνική Λειτουργό, την κ. Δρακοπούλου Γαρυφαλλιά, Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγο για καίρια ζητήματα που αφορούν στη σύμπραξη και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους ιθύνοντες. Θέματα και δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και ενημέρωση σε σχολικές κοινότητες, εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενδυνάμωσης του μηνύματος κατα της κακοποίησης και της παρενόχλησης, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται εδώ και πράττουν τα μέγιστα για το κοινωνικό σύνολο». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content