Το δώρο του Πατριάρχη Κων/πόλεως της Αρμενίας στον ναό του Αγίου Μηνά

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε σήμερα το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας κ.κ.  Σαχάκ Μασαλιάν, ο οποίος τον υποδέχτηκε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και στην συνέχεια τον ξενάγησε στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του  Αγίου Μηνά και στο Μουσείο της Αγίας Αικατερίνης.
«Ο μακαριότατος Πατριάρχης είναι ένας αγαπητός αδελφός και φίλος του Οικουμενικού μας Πατριάρχη ο οποίος μας παρακάλεσε να τον δεχτούμε να του δείξουμε τη φιλοξενία της Κρήτης»  δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ευγένιος  και πρόσθεσε: «και να επισημάνουμε τις καλές σχέσεις που διατηρούμε με την εκκλησία των Αρμενίων αλλά και εδώ με την  αρμενική παροικία του Ηρακλείου».
Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως σε δηλώσεις του αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία της κρητικής εκκλησίας ανακοίνωσε πως θα παραδώσει «ένα τμήμα των λειψάνων του Αγίου Αρτεμίου τα οποία βρέθηκαν σε παρεκκλήσι μιας παλιάς ελληνικής εκκλησίας του 4ου αιώνα που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη κοντά στο Φανάρι». Τα λείψανα αυτά θα παραδοθούν στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης προκειμένου να τοποθετηθούν στον Άγιο Μηνά για να μπορούν να τα προσκυνούν και οι πιστοί της εκκλησίας της Κρήτης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content