Στην  ANEK LINES η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Η ANEK LINES, πιστή στον θεσμό της φιλοξενίας υποδέχτηκε στο  ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, στις 19 Φεβρουαρίου, την κοπή της βασιλόπιτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλης Πατεράκης, καλωσορίζει τους προσκεκλημένους παρουσία του νεοσύστατου ΔΣ της Ομοσπονδίας ευχόμενος τα καλύτερα για την νέα χρονιά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της πολιτείας, της  τοπικής αυτοδιοίκησης, Κρητικών Σωματείων, αλλά και φορέων από τους μεγαλύτερους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας, όπως των Αρκάδων, των Ευρυτάνων, των Επτανήσιων, των Δωδεκανήσιων… Ξέγνοιαστη, χαμογελαστή νότα η παρουσία παιδιών από το Ίδρυμα Χατζηκώνστα που πέρασαν ένα όμορφο “κρητικό” Κυριακάτικο πρωϊνό στο “ΕΛΥΡΟΣ”.

Ο πλοίαρχος του “ΕΛΥΡΟΣ” cpt Μάρκος Πολομαρκάκης έκοψε ένα κομμάτι από την αγιοβασιλόπιτα της ΠΟΠΚΣ, αφού απηύθυνε τις φιλόξενες εγκάρδιες ευχές του στους παριστάμενους, εστιάζοντας στην χαρακτηριστική εξωστρέφεια και την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία της ΑΝΕΚ

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ, κος Μανώλης Πατεράκης, καλωσόρισε, τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στην δύσκολη διετία της πανδημίας, ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ που στέκεται στο πλάι των κρητικών σωματείων και ευχήθηκε για την νέα χρονιά. 

Ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης (δεξιά) έχοντας μόλις παραλάβει, από τον Πρόεδρο της ΠΟΠΚΣ κ. Μ. Πατεράκη (αριστερά) τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης

Ακολούθως ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ “ΕΛΥΡΟΣ”, cpt Μάρκος Πολομαρκάκης εστίασε στην 20ετή στήριξη της ΑΝΕΚ Lines στις μεγάλες εκδηλώσεις της ΠΟΠΚΣ, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία της εταιρείας να έχουν γίνει τόπος συνάντησης εκατοντάδων φίλων και συνώνυμο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας της ΑΝΕΚ. Ο cpt  Πολομαρκάκης κατέληξε ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.

Κάρπαθος και Κρήτη, αντάμωσαν και ξεσήκωσαν με παραδοσιακούς μουσικοκοχορευτικούς νησιώτικους ρυθμούς

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η τιμητική βράβευση από την ΠΟΠΚΣ του πρώην Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη για την συνολική πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης και τα σωματεία της Μεγαλονήσου.

Οι εκατοντάδες παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παραδοσιακό κρητικό κέρασμα με ρακί, ξεροτήγανα, καλιτσούνια, γραβιέρα, παξιμάδια κλπ

Ακολούθησαν παραδοσιακά μουσικό – χορευτικά από Κρητικά και Καρπαθιώτικα συγκροτήματα που μετέφεραν άρωμα Κρήτης και Δωδεκανήσου στον Πειραιά. 

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν νόστιμα κρητικά κεράσματα με την φροντίδα, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων της ΑΝΕΚ.

Η ΑΝΕΚ Lines, κατάφερε για μία ακόμα φορά να αναδείξει την παράδοση &  την κρητική κληρονομιά, ταξιδεύοντας φιλόξενα πολιτισμό και οράματα. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content