Σημαντική δωρεά του Ροταριανού Ομίλου El Greco προς το ΠΑΓΝΗ

Σε μια μεγάλη δωρεά-προσφορά προς τους ογκολογικούς ασθενείς όλης της Κρήτης προχώρησε πρόσφατα ο Ροταριανός Όμιλος El Greco. Ο Όμιλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα  για την κάλυψη της ανάγκης σε καρέκλες γραφείου, οι οποίες χρησιμοποιούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο Ογκολογικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον ορισμό του National Cancer Institute  το Ογκολογικό Συμβούλιο απαρτίζεται από μια ομάδα επιστημόνων που συνεδριάζει τακτικά και συζητά τα ογκολογικά περιστατικά. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτό, είναι εξατομικευμένες για τον κάθε ασθενή και έχουν σημαντικό όφελος στη συνολική του επιβίωση.  Το Ογκολογικό Συμβούλιο διασφαλίζει ότι θα «αλληλουχηθούν» με τη σωστή αλληλουχία, όλες οι υπάρχουσες θεραπευτικές δυνατότητες. Σε μια πρόσφατη μετανάλυση του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, η οποία δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 2024 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of the National Cancer Institute (JNCI), αποδείχθηκε ότι τα περιστατικά που συζητήθηκαν στο Ογκολογικό Συμβούλιο είχαν μια σημαντική αύξηση στην ενδιάμεση συνολική επιβίωση τους (30.2 μήνες έναντι 19 μηνών).

Το Ογκολογικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ, με Πρόεδρο τον Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Δημήτριο Μαυρουδή συνεδριάζει κάθε Τετάρτη στις 14:00. Η αίθουσα συναντήσεων του Ογκολογικού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η δωρεά του Ροταριανού Ομίλου El Greco, είναι η αίθουσα σεμιναρίων του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, με Διευθύντρια την Αν. Καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μαρία Τόλια. 

Ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), κ. Μιχάλη Νικολάου, δηλώνει ορθά, ότι η θεραπεία του καρκίνου δεν είναι «ενός ανδρός αρχή», αλλά μίας ομάδας που αποφασίζει για την αλληλουχία των θεραπευτικών χειρισμών σε κάθε ογκολογικό ασθενή.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Καθηγητής κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Αναπλ. Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Στυλιανός Κτενιαδάκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΓΝΗ, καθώς και τα μέλη του Ογκολογικού Συμβουλίου του ΠΑΓΝΗ, ευχαριστούν θερμά το Ροταριανό Όμιλο El Greco, διότι με την ευγενική τους δωρεά, διευκολύνεται η εύρυθμη λειτουργία του Ογκολογικού Συμβουλίου στο ΠΑΓΝΗ. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content