Ολοκληρώθηκαν οι  εργασίες ενίσχυσης σε δύο κτίρια της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας 

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού 

 

Tο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών στατικής ενίσχυσης στα δύο από τα έξι κτίρια του συγκροτήματος.

 

Το σχολικό συγκρότημα της πρώην παιδαγωγικής Ακαδημίας, το οποίο αποτελείται από 6 ανεξάρτητα στατικά κτίρια και είναι κατασκευασμένο το 1950, είναι συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ. και σήμερα στεγάζει δύο ειδικά νηπιαγωγεία το 1ο και το 2ο, καθώς και το 53ο και 54ο δημοτικά σχολεία, με συνολικό δυναμικό μαθητών και εκπαιδευτικών 450 άτομα.

Οι εργασίες ενίσχυσης του συνόλου του κτιρίου, οι οποίες και έχουν ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς από τα μέσα καλοκαιριού, περιλαμβάνουν και επεμβάσεις με ειδικά υλικά (ανθρακοϋφάσματα-υαλοϋφάσματα) τα οποία προσδίδουν αυξημένη  αντοχή στο κτίριο. 

Οι επεμβάσεις γίνονται με σεβασμό στην αρχική αρχιτεκτονική μελέτη, ενώ εξασφαλίζονται πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας και ασφάλειας του εργοταξίου καθώς οι εργασίες γίνονται παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί προς χρήση τα δύο (2) από τα έξι (6) κτίρια, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα επόμενα δύο (2).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.370,749 εκ. ευρώ και προέρχεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content