Ο Δήμαρχος για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: 

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών είναι σημαντική διότι παρέχει την αφορμή ώστε το πρόβλημα να συζητηθεί δημόσια.  Ωστόσο πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στην επικαιρότητα κάθε μέρα. 

Στον Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες,  ακολουθούμε σταθερά μια πολιτική που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει το Ηράκλειο ακόμα πιο ασφαλές: μια πόλη όπου οι γυναίκες μπορούν να ζουν, να εργάζονται και να κυκλοφορούν, χωρίς να φοβούνται.  

Η βία, σε οποιαδήποτε μορφή  της, δεν είναι αποδεκτή. Και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοιες συμπεριφορές, θέλουμε να γνωρίζουν, κυρίως θέλουμε να νιώσουν, ότι δεν είναι μόνες τους. 

Είμαστε δίπλα τους». 

Δήλωση Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ηρακλείου Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη

«Ο Δήμος Ηρακλείου, στηρίζει όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και   δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα σε προσωπικό, οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ) παρεμβαίνει με δράσεις ευαισθητοποίησης &  ενημέρωσης του πληθυσμού για την άρση των στερεοτύπων και την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής ζωής, με πρόσφατη πρωτοβουλία τον υπό ίδρυση   Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών Ηρακλείου, που έχει μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες Μονογονείς. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, παρέχει φιλοξενία σε ασφαλές περιβάλλον καθώς και συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους, που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Το Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ, παρέχει σε όλες τις γυναίκες   δωρεάν προληπτική εξέταση – TEST PAP σε όλες τις γυναίκες και η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ είναι στη διάθεση όλων των δημοτών και ιδιαίτερα των γυναικών που αυτήν την περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του εγκλεισμού και της απομόνωσης. 

Ευχαριστούμε   θερμά  την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνεργασία στη διοργάνωση της 1ης Διαδικτυακής Ημερίδας, στην οποία στοχεύουμε πρωτίστως να αναδειχτεί πως η βία κατά των γυναικών  συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όπως και κάθε  μορφή βίας, δεν έχει θέση στην κοινωνία μας»

Φωτίζεται πορτοκαλί η Λότζια

Στο πλαίσιο των συμβολικών  εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η Λότζια θα φωτιστεί πορτοκαλί του απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ