Μελέτη οριοθέτησης του Γέρο Ποταμού, μήκους 21,4 χιλ.

Την ανάθεση του έργου για την «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης Γέρω Ποταμού» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο ΑντιπεριφερειάρχηςΗρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Έφη Κουτεντάκη.

Η μελέτη αφορά την Οριοθέτηση και Διευθέτηση σε τμήμα του Γερωποτάμου και σε τμήματα μικρότερων ρεμάτων που συμβάλλουν σε αυτόν, συνολικού μήκους περίπου 21,4 χλμ. Όπως εξήγησαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της ΠΕ Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, το στέλεχος του Τμήματος Μαργαρίτα Μαυροκορδάτου και οι εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας, η μελέτη αφορά την οριοθέτηση τμήματος του Γέρω Ποταμού με αρχή ανατολικά του οικισμού Χουστουλιανά και πέρας τις εκβολές του στην θάλασσα (γραμμή αιγιαλού), καθώς και τμημάτων των μικρότερων ρεμάτων που συμβάλλουν στον κύριο κλάδο, τον έλεγχο επάρκειας τριών υφιστάμενων γεφυρών (εντός στρατοπέδου και στις επαρχιακές οδούς 18 και 20), καθώς και την μελέτη αντιπλημμυρικών έργων διευθέτησης, συμπεριλαμβανόμενης της επικαιροποίησης-προσαρμογής των έργων της εγκεκριμένης μελέτης στη οδό προς τον βιολογικό Μοιρών, της αντικατάστασης τριών γεφυρών (εθνική οδός 97 προς Φαιστό, επαρχιακή οδός 65 και οδός που ενώνει την Καλυβιανή με τον οικισμό Πετροκεφάλι) και της κατασκευής δύο νέων γεφυρών (ενώνουν τους οικισμούς Καπαριανά – Πέρι και τους οικισμούς Καπαριανά – Πλάτανο),  καθώς και τις υποστηρικτικές μελέτες.

Τα αντιπλημμυρικά έργα θα αφορούν όλο το μελετώμενο μήκος του Γέρω Ποταμού, καθόσον όλες οι περιοχές θεωρούνται επικίνδυνες για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων και θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την θωράκιση τους. Τυχόν έργα που απαιτηθούν από την γραμμή αιγιαλού ως την θάλασσα (έργα εκβολής) δεν αποτελούν αντικείμενο της παρούσας.

Τέλος, η  κατασκευής νέας γέφυρας στην οδό προς τον βιολογικό καθαρισμό Μοιρών είναι έργο που μελετάται ήδη από τον Δήμο Φαιστού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content