Κοινή επιστολή βουλευτών του Ηρακλείου υπέρ της ΕΑΣΗ που βρίσκεται πάλι σε αδιέξοδο

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου, ύστερα από αλληλογραφία του προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου,κ.Στ. Γαβαλά κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή η επιστολή  του για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης Ηρακλείου.

Την αναφορά συνυπογράφουν οι κ. κ.Βουλευτές:                                                                                                         Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης,  Νικόλαος Ηγουμενίδης,Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Λογιάδης. 

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς  έχει ως εξής:

«Η Ε.Α.Σ. Ηρακλείου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές οργανώσεις στην Ελλάδα με σκοπό την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων των συνεταιρισμένων αγροτών, μέσω του συντονισμού και της ενίσχυσης του έργου των αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε να συνεχίσουν οι αγρότες-μέλη της να παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Από το 2017 η οργάνωση αναγκαστικά προχώρησε στη συμφωνία εξυγίανσης του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, γνωρίζοντας όμως την δυσκολία τήρησης της.

Η νέα διοίκηση της οργάνωσης από το 2019 έχει καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την εξυγίανση της οργάνωσης ενώ το έργο της, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από  διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι πανθομολογούμενο .

Ωστόσο, όπως αναφέρει ενδελεχώς ο Πρόεδρος της Ένωσης στην επιστολή που σας επισυνάπτουμε, ολοένα και δυσχεραίνεται η λειτουργία της Ένωσης, αφού το fund  που έχει αγοράσει σε εξευτελιστική τιμή τα δάνειά της, με ενδεχόμενη σκοπιμότητα απομυζά την οργάνωση, φαλκιδεύοντας κάθε προσπάθεια εξυγίανσής της και υπονομεύοντας συνολικά την λειτουργία της.

Παράλληλα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ένωσης έχουν κατασχεθεί από το ΙΚΑ και την εφορία ενώ δεκάδες εργαζόμενοι που καταβάλλουν καθημερινά φιλότιμες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του παραγωγού παραμένουν απλήρωτοι.

Επειδή σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης, οι φορείς και η τοπική κοινωνία ζητούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Ένωσης Ηρακλείου και επειδή είναι έτοιμο ένα νέο σχέδιο εξυγίανσης της οργάνωσης,  παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς

Η επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου

Στην επιστολή του προς τους βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Στ. Γαβαλάς ανέφερε τα εξής:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content