Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης για την πανδημία

Το ΔΣ της Ένωσης Δημάρχων Κρήτης ( ΕΝΔΗΚ), συνεδρίασε χθες 7/7/2021 ( μέσω τηλεδιάσκεψης ), στο πλαίσιο της  τακτικής μηνιαίας  συνεδρίασής του. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της εξέλιξης της πανδημίας που συνεχίζει να πλήττει παγκοσμίως τις κοινωνίες των ανθρώπων και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω σχετικές θέσεις της ´Ενωσης :

  1. Διαπιστώνει ότι η πανδημία συνεχίζει να απειλεί την υγεία και την ζωή του συνόλου των πολιτών της κοινωνίας μας. 
  2. Την παρούσα χρονική περίοδο διαφαίνονται στη Κρήτη αυξημένοι κίνδυνοι εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού  που απειλούν την υγεία των κοινωνιών που υπηρετούμε.
  3. Οι απειλές που διαγράφονται αφορούν όχι μόνο την υγεία και τη ζωή των πολιτών, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται .
  4. Διαπιστώνει ομόφωνα ότι η μοναδική δυνατότητα άμυνας και αντίστασης στις απειλές της πανδημίας για το σύνολο  των πολιτών είναι η συμμόρφωση  προς τις συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας και ειδικά με αυτήν του εμβολιασμού που αποτελεί τελικά την πλέον αποτελεσματική αντίδραση κατά της πανδημίας .
  • Συνιστά ανεπιφύλακτα στους συντοπίτες μας να προσέλθουν για εμβολιασμό στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα θωρακίζοντας έτσι την υγεία τους, την υγεία της οικογένειας τους αλλά και την υγεία των συντοπιτών τους στις κοινωνίες που ζουν.

   Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε την δική μας υγεία και την υγεία των συνανθρώπων μας και δικαίωμα όλων μας να αισθανόμαστε ασφαλείς στις κοινωνίες που ζούμε.

 

                                                                 Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γ. Γραμματέας

Ζαχαρίας Δοξαστάκης                                                          Γιωργος Μηλιαράς

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ