Ενδιαφέρουσα ημερίδα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου 

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης θα προσπαθεί πάντοτε για την βελτίωση των υποδομών της Δικαιοσύνης  προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη σε Ημερίδα Του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου 

Τα επίκαιρα ζητήματα διοικητικού Δικαίου, συζητούν οι Δικαστικοί σε επιστημονική ημερίδα που είναι σε εξέλιξη στο Πολιτιστικο-συνεδριακο κέντρο Ηρακλείου. Η ημερίδα οργανώνεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς  συλλόγους Ηρακλείου, Λασιθίου και το Δικαστικό Γραφείο Ηρακλείου του Νομικού συμβουλίου του κράτους.

Από το βήμα του συνεδρίου – ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες Δικαστικούς λειτουργούς, Δικηγόρους, υπαλλήλους, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα με το θερμό καλωσόρισμα αναφέρθηκε στις αξίες της Δικαιοσύνης, στις υποδομές και στην ανάγκη αναβάθμισης τους, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια παρακολουθεί από κοντά όλα τα ζητήματα  και επιθυμεί να συμβάλλει θετικά στην καλύτερη επίλυση τους. Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή Ημερίδα, μέσα από τις θεματικές εισηγήσεις επιβεβαιώνει την κοινή αντίληψη πως η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των προσδοκιών και των αναγκών της κοινωνίας και σίγουρα υπερβαίνει τα στενά όρια ενός θεσμού, καθώς η λειτουργία της αποτελεί μια κοινωνική και ηθική πρόκληση που επηρεάζει εν γένει τη λειτουργία του κράτους.

Ιδιαίτερα, η Διοικητική Δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα για το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Συμβάλλει στην οικοδόμηση μίας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, ενώ επιτρέπει εντέλει στην οικονομία να λειτουργήσει εντός ενός πλαισίου ασφάλειας και διαφάνειας. Τα ζητήματα υποδομών, εκσυγχρονισμού και ομαλής λειτουργίας της διοικητικής δικαιοσύνης αποτελούν αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους, σε ότι αφορά πάντως στις δομές που λειτουργούν στην Κρήτη, η Περιφέρεια τα παρακολουθεί από κοντά και επιθυμεί να συμβάλλει θετικά στην καλύτερη επίλυση τους.

Η αποτελεσματικότητα της Διοικητικής Δικαιοσύνης περνάει μέσα από  την υψηλή κατάρτιση των Δικαστών της, καθώς και των Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και την αφοσίωση των  συλλειτουργών της, των Δικηγόρων εκπροσώπων του Δικηγορικού Σώματος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή ημερίδα που με τα εξειδικευμένα επιστημονικά και τεχνικά θέματα τα οποία πραγματεύεται στόχο έχει την συμβολή στην περαιτέρω εμβάθυνση του νομικού κόσμου σε πτυχές της Διοικητικής Δικαιοσύνης που άπτονται της σχέσης των Πολιτών με την Διοίκηση. Κλείνοντας και αφού συγχαρώ ιδιαίτερα τους διοργανωτές και τους εισηγητές της Ημερίδας, να τονίσω πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην λειτουργία ενός πλαισίου διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στις σχέσεις των Πολιτών με το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση, ενώ θα προσπαθεί πάντοτε για την βελτίωση των υποδομών προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content