Αντιπροσωπεία του Ο.Α.Κ. στο συνέδριο του Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ. για το νέο Β.Ο.Α.Κ.

Στο συνέδριο που οργάνωσε την Παρασκευή 16/7/2021 το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.), με θέμα τις μελέτες και τα κυριότερα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στο τμήμα του νέου Β.Ο.Α.Κ.  στην Ανατολική Κρήτη, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, αποτελούμενη από τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ.  κ. Άρη Παπαδογιάννη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Λευτέρη Κοπάση και τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων  και Γενικό  Γραμματέα του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη.

 

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και πιο συγκεκριμένα του Υφυπουργού, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη – ο οποίος  ήταν και ο κεντρικός ομιλητής – αλλά και της Διευθύντριας Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ευγενίας Καλοφωλιά.

 

Στην διάρκεια του συνεδρίου, στο επίκεντρο βρέθηκε το έργο ΣΔΙΤ του τμήματος «Χερσόνησος-Νεάπολη». Στο μικροσκόπιο των τοπικών φορέων, τέθηκαν ακόμη και τα κυριότερα τεχνικά έργα που προβλέπεται να κατασκευαστούν, στην Ανατολική Κρήτη συνολικά, μαζί με την μελετητική τους ωριμότητα. 

 

Από την πλευρά του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ. κ. Άρη Παπαδογιάννη έγινε αναφορά στην βούληση που τεκμηριωμένα υπάρχει για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Κρήτης, από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, ενώ στάθηκε ακόμη και σ’ ένα ακόμη ζήτημα, αυτό του συνδετήριου δρόμου του αεροδρομίου Χανίων με το νέο Β.Ο.Α.Κ.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου και σε αυτό συμμετείχαν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι του νησιού καθώς και εκπρόσωποι αρκετών τοπικών φορέων.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ