Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση των εξελίξεων λόγω του σεισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

 

Το Σάββατο 2-10-21, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρη Βρύσαλη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου ώστε να ενημερωθεί για το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου μετά τον σεισμό της  προηγούμενης Δευτέρας αλλά και την ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε.

Από πλευράς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Δ. Βρύσαλης ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα που προκλήθηκαν και να ληφθούν αποφάσεις,  σε ό,τι αφορά την ευθύνη του Δήμου, αλλά και τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση για την επίλυσή τους. 

Αυτή τη στιγμή, είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να διαφυλαχτεί η ανθρώπινη ζωή, να υπάρξει άμεση αποζημίωση στο 100% των καταστροφών στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και ολόπλευρης, ουσιαστικής στήριξης για όλους τους πληγέντες, αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων που δημιουργούν οι ισχυροί μετασεισμοί, που είναι σε εξέλιξη στο νομό Ηρακλείου.

Παρότι τους προηγούμενους μήνες ήταν σε εξέλιξη έντονη σεισμική δραστηριότητα και οι ειδικοί προειδοποιούσαν, υπήρχαν μόνο συνεχείς και μονότονες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις δεν υπήρξαν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης, μιας και αυτά τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ γιατί δεν αφήνουν έσοδα. Μπαίνει δηλαδή η ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους-οφέλους. Πόσο μάλλον όταν στο Ηράκλειο υπάρχουν 40 χιλιάδες αυθαίρετα, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που συντηρούσαν αυτή την πρακτική για να εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού για στέγαση.

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να αποκατασταθούν οι καταστροφές  και η ζωή των πληγέντων,  οι ζημιές των δημόσιων υποδομών και κτιρίων όπως τα σχολεία, που δεκάδες από αυτά έχουν κριθεί «ακατάλληλα» και στον Δήμο Ηρακλείου. Μετά από τις προηγούμενες χρονιές με σοβαρές τις  συνέπειες της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές αλλά και με πολλές οικογένειες που και λόγω του σεισμού δεν διαθέτουν τις υποδομές, χρειάζεται να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να προχωρήσουν τώρα όλα τα απαραίτητα έργα ώστε να θωρακιστεί αντισεισμικά ο Δήμος Ηρακλείου. –

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content