Απεργία- διαμαρτυρία στην πλ. Ελευθερίας

Σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί από του εργαζόμενους, και το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου, απευθύνει κάλεσμα.

Αναφέρει μεταξύ άλλων λοιπόν: Η «κανονικότητα» τους, για εμάς τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ. Δε θα σταματήσει η απαξίωση των υπηρεσιών μας που δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθημερινά στην εργασία μας! Οι συμβάσεις εργασίες ορισμένου χρόνου αποτελούν πλέον μια σχέση εργασίας που ήρθε για να μείνει σε αυτή την κανονικότητα, με τους συναδέλφους να καλούνται να δουλέψουν πλάι μας χωρίς δικαιώματα και να ξαναπετιούνται στον καιάδα της ανεργίας μετά το οκτάμηνο! Θα χτυπηθούν κι άλλο τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση του νερού και η υποβάθμιση των υπηρεσιών μας. Ήδη η ποιότητα του νερού, τα αντιπλημμυρικά έργα και η συντήρηση του δικτύου και εντέλει οι κοινωνικές ανάγκες είναι ελλιπείς έως ανύπαρκτες αφού για το κράτος της αστικής τάξης είναι «κόστος» που περιορίζει τα κέρδη. Είναι σε όλους φανερό ότι αν δεν αντιδράσουμε σήμερα, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη αύριο.Η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας, η συμμετοχή στα Σωματεία.

Διεκδικούμε:

• Αυξήσεις στους μισθούς επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

• Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

• Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

• Να γίνουν τώρα μονιμοποιήσεις όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στελέχωση των ΔΕΥΑ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

• Καμία ιδιωτικοποίηση στον κλάδο του νερού και εμπορευματική λειτουργία. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content