Εκδηλώσεις για τον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Έλληνα Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Δήμο Κιλκίς.

Το αφιέρωμα για τη θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά διοργανώθηκε από τον Δήμο Κιλκίς, τον Δήμο Λύσης Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης (Σ.Ι.Μ.Α.Ε.) ΕΟΚΑ 1955-1959.

80 Εκδηλώσεις για τον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Στην «Εκδήλωση Λόγου και Μέλους», που έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ο έγκριτος δικηγόρος κ. Ξενοφών Στεργιάδης μέλος του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς ανέπτυξε το θέμα: «Κυπριακός Αγώνας 1955-1959».

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο στον οικισμό Ακρίτα της Δ. Ε. Δοϊράνης του Δήμου Κιλκίς. Εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς στεφάνι κατέθεσε ο γενικός γραμματέας κ. Ηλιάδης Γεώργιος.

0-106 Εκδηλώσεις για τον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωριό Ακρίτας του Κιλκίς, εγκαινιάστηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα στις 3 Απριλίου 2016 και λειτουργεί ως μουσείο, το φυλάκιο στο οποίο υπηρέτησε ο ήρωας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Γρηγόρης Αυξεντίου. Επίσης στον ίδιο χώρο στις 29 Οκτωβρίου 2016 ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, παρέδωσε στην αδελφή τού Γρηγόρη Αυξεντίου τα διακριτικά τού βαθμού τού Αντιστράτηγου, έτσι ο ήρωας Αυξεντίου έγινε (μετά θάνατο), ο πρώτος Έφ. Αξκός που φέρει το βαθμό του Στρατηγού.

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Κιλκίς προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή στη μνήμη του Σταυραετού του Μαχαιρά,θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να διοργανωθεί σε συνεργασία με την Α.Π.Ο.Ε.Α., με όλους τους Συνδέσμους της χώρας, αλλά και Κυπριακών φορέων και Συνδέσμων, το «1ο Συνέδριο Εφέδρων αξιωματικών, Γρηγόρης Αυξεντίου» στο Κιλκίς το 2020, (ας ληθφεί αυτό υπ΄ όψη από τους Συναδέλφους μας, ώστε ένας ικανός αριθμός να συμμετέχει σε αυτό το Συνέδριο).

0-1-63 Εκδηλώσεις για τον Κύπριο ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου

Με αυτόν τον τρόπο Ο Σύνδεσμος Εφ. Αξκών του Ν. Κιλκίς θα τιμήσει τον ήρωα που υπηρέτησε στον Ακρίτα Κιλκίς και θα δημιουργηθεί ένας καινούριος καταστατικός χάρτης, διαμορφωμένος από τις προτάσεις που πρέπει να υλοποιεί και να εφαρμόζει το Εφεδρικό Κίνημα στις σύγχρονες εποχές. Πιστεύω ότι την πρότασή αυτή θα την αγκαλιάσει, τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, όσο και όλοι οι Σύνδεσμοι της χώρας.

Επίσης ο ΣΕΑΝ Κιλκίς προσκαλεί όλους τους  Εφέδρους Αξιωματικούς, Κύπριους και Έλληνες, να επισκεφτούν στο Κιλκίς τον χώρο που έζησε ο υπαρχηγός της Ε.Ο.Κ.Α. Γρηγόρης Αυξεντίου.

Με εκτίμηση και Σ.Φ.Χ

Παντελής Κρουσταλάκης

Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ηρακλείου

Εφ. Λγός ΜΧ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ