Σε κίνδυνο οι νευρολογικοί ασθενείς στο Βενιζέλειο

Για το Καθεστώς  Νοσηλείας Νευρολογικών Ασθενών στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου γράφει σε επιστολή της, αγαπητή φίλη και συνάδελφος.

Το κείμενο της επιστολής:

Σε αυθαίρετη τροποποίηση λειτουργίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που εγκυμονεί  κινδύνους για την ασφάλεια νοσηλείας των ασθενών της Νευρολογικής Κλινικής, προχώρησε η Διοίκηση, με την υπ αριθ απόφαση της (209,15/07/21) μετά από πρόταση της  Ιατρικής Υπηρεσίας και την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντού της Α’ παθολογικής κλινικής. Με την απόφαση, απομακρύνονται οι νοσηλευόμενοι νευρολογικοί ασθενείς από τις παθολογικές κλινικές , που έχουν  την ευθύνη νοσηλείας και επιτήρησης για 15 μέρες το μήνα, στις  άλλες κλινικές του νοσοκομείου και ειδικότερα στην Πνευμονολογική Κλινική. 

Κάθε αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να είναι αποτέλεσμα των αρμοδίων οργάνων: Το επιστημονικό Συμβούλιο δεν ερωτήθηκε. Ο διευθυντής του παθολογικού Τομέα αγνοήθηκε. Ο διευθυντής του Νευρολογικού Τμήματος, απλά κλήθηκε να εφαρμόσει την αυθαίρετη απόφασή τους. Την ίδια ασφάλεια που επικαλούνται ότι θέλουν να διασφαλίσουν με την απόφασή τους για τους ασθενείς τους (των παθολογικών κλινικών),  λόγω κατακόρυφης αύξησης των εισαγωγών, στερούν από τους νευρολογικούς ασθενείς που τους μεταθέτουν στο ίδιο απευκταίο  καθεστώς νοσηλείας.Το Νευρολογικό Τμήμα σύμφωνα με  τον κανονισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου, διαθέτει 8 κλίνες νοσηλείας στις παθολογικές κλινικές, Α’ και Β’. Ετσι, εδώ και χρόνια, (καθώς δεν έχει προβεί το Νοσοκομείο στις απαραίτητες προσλήψεις για να λειτουργήσει Νευρολογική κλινική), με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνεχής φροντίδα των νοσηλευόμενων, αφού η παρουσία των ασθενών  στις παραπάνω κλινικές συζητείται  στην πρωινή ενημέρωση της κάθε παθολογικής κλινική και υπάρχει άμεση επαφή με το Ιατρικό προσωπικό. 

Αυτό είναι αναγκαίο διότι το προσωπικό του Νευρολογικού Τμήματος δεν επαρκεί να καλύψει με συνεχή παρουσία τις ανάγκες των νοσηλευομένων. Δηλαδή για 15 ημέρες κάθε μήνα, στις εσωτερικές εφημερίες του νοσοκομείου, οι νοσηλευόμενοι νευρολογικοί ασθενείς υποστηρίζονται τα απογεύματα και τα βράδια από τον εφημερεύοντα παθολόγο.

Με την απόφαση της διοίκησης, οι νευρολογικοί ασθενείς, τίθενται στα αζήτητα ουσιαστικά.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content