Υπόθεση Βαλυράκη: Νέα στοιχεία στην ανάκριση κατέθεσαν οι δικηγόροι

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για αναξιόπιστους μάρτυρες, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Νέα στοιχεία κατέθεσαν την Παρασκευή στην ανακριτική αρχή της Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη οι δικηγόροι της οικογένειας. Ανάμεσα στα στοιχεία είναι τεχνικές εκθέσεις αλλά και βίντεο που ρίχνουν φως στο τι έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στην Ερέτρια.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι η οικογένεια του δολοφονημένου πρώην υπουργού αναζητά μόνο την αλήθεια αλλά και ποια ήταν η αιτία για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα επισημαίνονται με στοιχεία και καταθέσεις τα παράδοξα αυτής της υπόθεσης.

Βασικό  παράδοξο -σύμφωνα με το υπόμνημα –  είναι  η κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα. Του πρώτου που έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια  και έβαλε την έρευνα στη βάση να εξεταστεί ως δολοφονία και όχι σαν ατύχημα. Ο μάρτυρας πηγαίνει αυτοβούλως να καταθέσει στις  25 Ιανουαρίου, την επόμενη ημέρα από τον θάνατο του πρώην υπουργού – Κάνει λόγο για διαπληκτισμό και την παρουσία ενός άλλου σκάφους. Η πρώτη του κατάθεση κρατά μόλις οκτώ λεπτά όπως ισχυρίζεται και στη συνέχεια αποχωρεί χωρίς να έχουν αποτυπωθεί σε ένορκη κατάθεση οι ισχυρισμοί του Ο  μάρτυρας γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή αλλά στις επόμενες καταθέσεις του δείχνει να είναι τρομερά προσεκτικός στα λεγόμενά του. Ωστόσο κάνει λόγο για «ανοχή των λιμενικών αρχών στην παραβατικότητα των ψαράδων και τη λογική ότι η θάλασσα είναι δική τους». Επισημαίνει δε ότι από τη στιγμή που έδωσε κατάθεση η συμπεριφορά των λιμενικών απέναντί του άλλαξε. Έφθασε στο σημείο να δέχεται και κατάρες.

Στο υπόμνημα γίνεται λόγος για αναξιόπιστους μάρτυρες, οι οποίοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των κατηγορουμένων ήταν ότι εκείνη την ημέρα δεν βγήκαν για ψάρεμα  λόγω ..καιρού. Όμως το δελτίο καιρού έδειχνε ακριβώς το αντίθετο. Ότι ήταν μία καλή ημέρα για ψάρεμα. Το βασικό επιχείρημα  όμως που διαψεύδει την ακινησία του σκάφους, προκύπτει από τεχνική έκθεση. Στις 24 .01 το σκάφος των κατηγορουμένων είναι δεμένο με την πρύμνη και στις 26.01 δεμένο με την πλώρη.

Τα παράδοξα στην υπόθεση της δολοφονίας είναι αρκετά. Ενώ προφυλακίζονται και με το σκεπτικό ότι  είναι ύποπτοι για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων στο σκεπτικό του βουλεύματος για την άρση της προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων ψαράδων στο θάνατο του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι  αποφασίζεται να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους γιατί δεν είναι ύποπτοι να τελέσουν εγκληματικές ενέργειες.

Επίσης επισημαίνεται στο βούλευμα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, δεν είναι επικίνδυνοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Στο μεταξύ βγήκε από το αρχείο η μήνυση κατά του Εισαγγελέα Δημητρίου Προκοπίου για παράβαση καθήκοντος που είχε καταθέσει εναντίον του η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη.

Στην υπόθεση εκτός από τους δικηγόρους Μανώλη Φωτάκη και Κώστα Παπαδάκη εκ μέρους της οικογένειας του πρώην υπουργού μπαίνουν και άλλοι δύο δικηγόροι. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Newpost.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content