Τι θα αναγραφεί στον τάφο του Κωνσταντίνου – Αύριο το μνημόσυνό του

Αποκαλύψεις για το τι θα αναγραφεί στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έκανε ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα», Κωνσταντίνος Λουκάς.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Λουκάς αναφέρθηκε στη μαρμάρινη πλάκα που θα τοποθετηθεί στον τάφο του τελευταίου μονάρχη της Ελλάδας και αποκάλυψε τι θα αναγράφει, σύμφωνα με την εκτίμησή του.


«Θεωρώ πως θα γράφει Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων και από κάτω θα υπάρχει μια ρήση από το Ευαγγέλιο, καθώς αυτό είναι μια παράδοση που ισχύει από πολύ παλιά, από τη βασίλισσα Όλγα όταν είχε πεθάνει μηνών η μικρή της κόρη», είπε ο κ. Λουκάς.

Και συνέχισε: «Κάθε βασιλιάς, κάθε πρίγκιπας είναι έθιμο να περπατάει στον χώρο του νεκροταφείου και να ζητάει σε ποιο σημείο θέλει να ταφεί. Ξεκίνησε από τον βασιλιά Γεώργιο και την Όλγα και μετά χτίστηκε ο ναός, ενώ υπήρχαν σκέψεις για μαυσωλείο. Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το σημείο και αναμένω με ιστορικό ενδιαφέρον τι θα γράφει η επιγραφή».

«Δεν νομίζω ότι θα γράφει πρώην βασιλιάς των Ελλήνων», προσέθεσε.

Όσον αφορά στις φήμες για το κόμμα που φέρεται να θέλει να δημιουργήσει ο Παύλος, ο κ. Λουκάς δήλωσε: «Ο Παύλος έρχεται πολύ συχνά στην Ελλάδα και δεν έχει ποτέ ασφάλεια και όπως έχω ξαναπεί δεν πρόκειται να αγοράσει άμεσα σπίτι, ούτε να κάνει κόμμα. Αλλά αυτό που έχω πει σε υπόθεση εργασίας, είναι πως θα μπορούσε βάση του Συντάγματος να  κάνει κόμμα».

Αύριο στη Μητρόπολη το μνημόσυνο

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στη Μητρόπολη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παρουσία της οικογένειάς του και 250 καλεσμένων τους.

Εν τω μεταξύ, o τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που μέχρι πρότινος ήταν σκεπασμένος με νάιλον ετοιμάστηκε. Τα μάρμαρα τοποθετήθηκαν και φτιάχτηκε σύμφωνα με τα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στη Μητρόπολη. Τα παιδιά του βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, με τον Παύλο και την Μαρί Σαντάλ να καταφθάνουν προχθές, ενώ είχαν προηγηθεί η Αλεξία και η Θεοδώρα.

Στο μνημόσυνο θα παραστούν η σύζυγος, τα παιδιά, οι αδελφές τους και άλλοι κοντινοί συγγενείς αλλά και 250 καλεσμένοι τους, άνθρωποι με τους οποίους συνδέονται και δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία.

Θα ακολουθήσει καφές στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, παρουσία της στενής οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 

 

iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content